Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Wijn uit Ribera del Duero

De wijnregio Ribera del Duero in de regio Castilië en León hoort bij de belangrijkste wijnbouwgebieden van het Iberisch schiereiland. De rivier Duero stroomt door dit 115 km lange en 35 km brede wijnbouwgebied en verleent de regio zijn naam. In het gebied Ribera del Duero liggen de vier provincies Burgos, Segovia, Soria en Valladolid, die met hun zachte heuvels onderdeel zijn van de Castiliaanse hoogvlakte.

meer lezen
Ribera del Duero
Wijnsoort
rode wijn (1)
Land
Spanje (1)
Regio
Top resultaten
Toscane (32) Rhône (27) Pfalz (23) Champagne (21) Stellenbosch (14)
Van A tot Z
Abruzzo (4) Alto Adige (1) Auckland (2) Baden (7) Barossa Valley (5) Basilicata (1) Beaujolais (3) Bekaa Valley (1) Bierzo (3) Bordeaux (10) Bourgondië (7) Breede River Valley (1) Burgenland (2) Calabrië (1) Calatayud (1) Californië (13) Campanië (8) Canberra, Australian Capital Territory (1) Castilië-La Mancha (4) Catalonië (4) Central Otago (1) Champagne (21) Clare Valley (1) Coastal Region (1) Colchagua Valley (1) Corsica (1) Côtes de Gascogne (1) Douro (6) Durbanville (1) Elgin (1) Elzas (3) Emilia-Romagna (1) Galicië (2) Jura (1) Kamptal (1) Kremstal (2) Languedoc (6) Lazio (1) Lechinta (1) Loire (10) Lombardije (3) Marlborough (6) Martinborough (2) McLaren Vale (2) Mendoza (4) Moezel (4) Murcia (1) Nahe (1) Neder-Oostenrijk (3) Nelson (2) Normandie (1) Overberg (1) Pfalz (23) Piëmont (6) Provence (4) Puglia (9) Rheingau (9) Rheinhessen (9) Rhône (27) Ribera del Duero (1) Rioja (14) Roussillon (2) Rueda (1) Santa Barbara (1) Sicilië (3) South Eastern Australia (2) Steiermark (2) Stellenbosch (14) Swartland (2) Tasmania (1) Tokaij (1) Toro (2) Toscane (32) Trentino - Zuid-Tirol (2) Umbrië (1) Västernorrlands län (1) Valle Central (1) Valle de Maipo (1) Valle de Uco (1) Valle del Maule (1) Venetië (9) Victoria (1) Vin de France (1) Vino de Pago (1) Wachau (2) Washington State (5) West Australië (1) West-Kaap (2) Zuid-Australië (7) Zuid-west (2)
Druivensoort
tempranillo (1)
Wijnstijl
krachtig (1)
Food Match
Groenten (1) Lamsvlees (1)
Wijngoed
Bodegas Teófilo Reyes (1)
Prijs
€8 tot €10 (1)
Ribera del Duero
Filters verwijderen
1 Producten
  • James Suckling - 93
Bodegas Teófilo Reyes 'Tamiz' Ribera del Duero 2017
'Tamiz' Ribera del Duero 2017
Bodegas Teófilo Reyes
rode wijn • Spanje • Ribera del Duero

Wijn uit Ribera del Duero

De wijnregio Ribera del Duero in de regio Castilië en León hoort bij de belangrijkste wijnbouwgebieden van het Iberisch schiereiland. De rivier Duero stroomt door dit 115 km lange en 35 km brede wijnbouwgebied en verleent de regio zijn naam. In het gebied Ribera del Duero liggen de vier provincies Burgos, Segovia, Soria en Valladolid, die met hun zachte heuvels onderdeel zijn van de Castiliaanse hoogvlakte. Hier en in de percelen aan de oevers zijn enkele van de beste druivenrassen te vinden. In de buurt van de rivier is de bodem zandig en op de heuvels is de bodem van kalksteen. Het klimaat is een mix van continentale en mediterrane invloeden. Wijnen uit de Ribera del Duero hebben een uitstekend imago. Dat komt ook door het charismatische wijngoed Vega Sicilia, dat zonder twijfel ‘premier cru’ op Spaanse bodem genoemd kan worden. Maar ook de eenvoudige wijnen uit de Ribera del Duero, de zogenaamde tinto joven kunnen een uitstekende kwaliteit hebben. Ze komen of zonder opvoeding in het houten vat of met een opvoeding van 12 maanden in het houten vat op de markt. Daarna komen wijnen met de kwaliteitsaanduiding Crianza: rode wijnen uit Ribera del Duero, die minstens 12 maanden in barriques zijn opgevoed. Topwijnen met hogere prijzen zijn Reserva-wijnen en Gran Reserva-wijnen uit de Ribera del Duero. Reserva betekent dat de wijnen minstens 36 maanden opgevoed werden, waarvan minstens 12 maanden in barriques. Gran Reserva betekent dat de rode wijnen 60 maanden gerijpt hebben, waarvan minstens 24 maanden in barriques en 36 maanden in de fles.

Wijnen uit Ribera del Duero

Donkere, volle aroma’s van zwarte aalbessen en gedroogd fruit. Dat zijn de wijnen uit de Ribera del Duero. De belangrijkste druivensoort is de tempranillo, die in de wijnregio Ribera del Duero tinto fino of tinta del país heet. Deze soort is duidelijk anders dan de druiven in de Rioja die ongeveer gelijk zijn, want de druiven zijn kleiner en de schil is dikker, waardoor de most meer geconcentreerd is. Andere rode druivensoorten zijn cabernet sauvignon, merlot, malbec en garnacha tinta. Bij de witte wijnen van de Ribera del Duero is de autochtone druivensoort albillo de nummer een. Zoals dat in heel Spanje gebruikelijk is, zijn vooral de namen van de wijnmakers doorslaggevend , terwijl de kwaliteitsniveaus eerder de stijl van de wijnen van de Ribera del Duero aangeven.

Beroemde wijngoederen uit Ribera del Duero

Hoewel de Ribera del Duero een groot aantal bekende namen heeft, is het al eerder genoemde wijngoed Vega Sicilia de beste. Er worden hier hele dure wijnen gemaakt, maar die zijn dan ook erg goed. Het andere rodewijnvoorbeeld van de Ribera del Duero is Dominio de Pingus, waar ook mooie cultwijnen in kleine hoeveelheden ontstaan. Maar ook andere bodega’s van de Ribera del Duero mogen er zijn: Dominio de Atauta, Emilio Moro, Finca Villacreces, Vizcarra Hermanos Sastre Los Astrales, J.C. Conde Alonso del Yerro, Bodegas Neo en Valduero horen allemaal bij de elite van de Ribera del Duero. Mauro en Abadía Retuerta liggen buiten de D.O. Ribera del Duero, maar maken wijnen met een stijl die ongeveer hetzelfde is.