Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Pfalz

De regio Pfalz is het op een na grootste wijnbouwgebied van Duitsland en de wijnen uit de Pfalz hebben in de laatste jaren dankzij enkele topproducenten een ongelooflijke kwaliteitsontwikkeling doorgemaakt. Op meer dan 23.000 hectare groeit een groot aantal verschillende druivenrassen, waarbij ook de wijnen uit Pfalz voor het grootste deel uit riesling gevinificeerd worden. Op de tweede plaats komt de dornfelder, altijd nog de meest geliefde rode wijn uit de pfalz.

meer lezen
Pfalz
Wijnsoort
witte wijn (6) mousserend (3) parelwijn (1) rode wijn (1)
Land
Duitsland (11)
Regio
Top resultaten
Rhône (15) Champagne (11) Toscane (11) Pfalz (11) Rioja (7)
Van A tot Z
Abruzzo (3) Alexander Valley (1) Baden (5) Barossa Valley (3) Beaujolais (2) Bordeaux (6) Bourgondië (4) Calabrië (1) Calatayud (1) Californië (3) Campanië (5) Canelones (1) Champagne (11) Coastal Region (1) Constantia (2) Dão (1) Douro (1) Elgin (1) Franken (1) Islay (1) Jerez (1) Kamptal (1) Languedoc (5) Levante (1) Loire (5) Lombardije (1) Marlborough (6) Mendoza (5) Moezel (3) Montsant (1) Nahe (1) Náoussa (1) Navarra (1) Neder-Oostenrijk (2) Nelson (1) North Karelia (1) Northern Sweden (1) Penedés (1) Pfalz (11) Piëmont (6) Puglia (7) Rheinhessen (4) Rhône (15) Ribera del Duero (2) Rioja (7) Roussillon (4) Rueda (2) Sicilië (2) Steiermark (1) Stellenbosch (5) Swartland (2) Toro (3) Toscane (11) Umbrië (2) Västernorrlands län (1) Venetië (4) Vin de France (1) Vinho Verde (1) Waipara Valley (1) Washington State (2) West-Kaap (2) Yamaguchi (1) Zuid-Australië (4) Zuid-west (1)
Druivensoort
Top resultaten
riesling (4) weißburgunder (2) grauburgunder (2) scheurebe (1) muskateller (1)
Van A tot Z
chardonnay (1) grauburgunder (2) müller-thurgau (1) muskateller (1) riesling (4) scheurebe (1) spätburgunder (1) weißburgunder (2)
Wijnstijl
fris (9) fruitig (8) complex (3) mineraal (1) elegant (1)
Food Match
Top resultaten
aziatisch eten (5) aperitief (4) gevogelte (4) groenten (2) schaal- en schelpdieren (2)
Van A tot Z
aperitief (4) aziatisch eten (5) gevogelte (4) groenten (2) schaal- en schelpdieren (2) vis (2) wild (1)
Wijngoed
Emil Bauer & Söhne (7) Stefan Meyer (1) Reichsrat von Buhl (1) Müller-Catoir (1) Erich Stachel (1)
Prijs
€8 tot €10 (6) €10 tot €20 (4) Meer dan €50 (1)
11 Producten
Emil Bauer 'Pinot Grigio, Pinot Gris, Bullshit' Drink real Grauburgunder 2018
'Pinot Grigio, Pinot Gris, Bullshit' Drink real Grauburgunder 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
 
Reichsrat von Buhl 'Vingt Mois' Riesling Brut 2016
'Vingt Mois' Riesling Brut 2016
Reichsrat von Buhl
mousserend • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer Scheurebe 'Scheu... aber geil!' 2018
Scheurebe 'Scheu... aber geil!' 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer 'Sex Drugs & Rock'n Roll' Just Riesling 2017
'Sex Drugs & Rock'n Roll' Just Riesling 2017
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
5 Liter-Flasche Emil Bauer Grauburgunder 'Bullshit' 2017
5-literfles Emil Bauer 'Bullshit' 2015
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Stefan Meyer Spätburgunder trocken '3/4 Liter.' 2016
Spätburgunder trocken '3/4 Liter.' 2016
Stefan Meyer
rode wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer 'All you need is love! And Sexy Frizz!'
'All you need is love! And Sexy Frizz!'
Emil Bauer & Söhne
parelwijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer Müller-Thurgau 'Make Müller great again' 2017
'Make Müller great again' Müller-Thurgau 2017
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Stachel Chardonnay Sekt Blanc de Blancs Extra Brut 2016
Chardonnay Sekt Blanc de Blancs Extra Brut 2016
Erich Stachel
mousserend • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer Riesling Brut "I Wanna Have Riesling Se(x)kt With You!"
Riesling Brut "I Wanna Have Riesling Se(x)kt With You'
Emil Bauer & Söhne
mousserend • Duitsland • Pfalz
Müller-Catoir Weissburgunder 'Haardter Herzog' VDP. Erste Lage 2017
Weissburgunder 'Haardter Herzog' VDP. Erste Lage 2017
Müller-Catoir
witte wijn • Duitsland • Pfalz

Pfalz

De regio Pfalz is het op een na grootste wijnbouwgebied van Duitsland en de wijnen uit de Pfalz hebben in de laatste jaren dankzij enkele topproducenten een ongelooflijke kwaliteitsontwikkeling doorgemaakt. Op meer dan 23.000 hectare groeit een groot aantal verschillende druivenrassen, waarbij ook de wijnen uit Pfalz voor het grootste deel uit riesling gevinificeerd worden. Op de tweede plaats komt de dornfelder, altijd nog de meest geliefde rode wijn uit de pfalz, gevolgd door de müller-thurgau, de portugieser, de spätburgunder, de grauburgunder, de kerner en de weißburgunder. Zo verschillend als de druivenrassen zijn, zo verschillend is ook de kwaliteit. Het is daarom bij wijn uit de Pfalz vooral belangrijk, het juiste wijngoed uit te kiezen. Aan de veilige kant is men natuurlijk met de grote gewassen van de VDP-wijngoederen, die vooral in de Pfalz sterk vertegenwoordigd zijn. De kwaliteitsniveaus als Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en Eiswein zijn bij de wijnen uit de Pfalz nog heel middelmatig. De categorieën Kabinett en Spätlese zijn doorgaans betrouwbaarder, vooral bij de betere wijngoederen kan bijvoorbeeld een droge Riesling spätlese heel goed zijn. Dat geldt ook voor de droge spätburgunder Spätlese en de droge weißburgunder Spätlese. Bij de wijnen uit de Pfalz wordt er weer steeds meer aandacht op de percelen gericht. Kies dus een betrouwbaar wijngoed en let op een goed perceel, dan kan wijn uit de Pfalz tot de beste van Duitsland behoren.

De beste percelen van de Pfalz

In de Pfalz liggen vaak op een plek meerdere percelen die belangrijk zijn. De percelen uit Forst zijn hierbij de meest legendarische met Jesuitengarten, Kirchenstück, Pechstein en Ungeheuer. Ook de Deidesheimse gebieden als Kalkofen, Kieselberg en Maushöhle hebben een goede naam, net als de Wachenheimse percelen Belz en Rechbächel, die vele wijnharten sneller laten kloppen. Naast Ruppertsberger Gaisböhl en Reiterpfad, zijn ook Dürkheimer Michelsberg, Spielberg en Ungsteiner Herrenberg, evenals Haardter Bürgergarten noemenswaardig. Dan is er nog de Birkweiler Kastanienbusch, het enige perceel met een rotsachtige, rode grond, de Burrweiler Schäwer, waar een leistenen ondergrond te vinden is en de Duttweiler Kalkberg. Daarmee is de cirkel van de beste Pfalz-wijngebieden gesloten. In ieder geval mag men de Kallstadter Saumagen niet vergeten, omdat hier het wijngoed Koehler-Ruprecht wonderbaarlijke riesling uit de Pfalz produceert. Maar ook de Mussbacher Eselshaut niet, want Müller-Catoir produceert hier grandioze wijnen.

De bekende wijngoederen van de Pfalz

De grootte van de Pfalz, de dynamische ontwikkeling van de kwaliteit en de verschillende waarderingen van de wijnjournalisten maken het opstellen van een objectieve lijst van de beste wijngoederen uit de Pfalz moeilijk. Afgaand op de belangrijkste bronnen zijn de volgende wijnmakers een goede keuze. Grote namen zijn Müller-Catoir, Dr. Bürklin-Wolf, Basserman-Jordan, Koehler-Ruprecht en Reichsrat van Buhl. Ook aan de top: Knipser, Ökonomierat Rebholz en Dr. Wehrheimr. Maar ook op de tweede rij overtuigt de Pfalz met een aanzienlijk team. Met wijnen van Faubel, Weegmüller of Bergdolt zit je bijna altijd goed bij wijn uit de Pfalz. De concurrentie zit ook niet stil. Wijngoederen als Dengler-Seyler, Matthias Gaul, of Zelt staan klaar om mee te doen.