Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Casa Marrone, wijn, Apulië, Italië

Casa Marrone

Pure Italiaanse levensstijl

In het zuiden van Italië worden intense rode wijnen geproduceerd. Hete zomers en een overvloed aan zon zorgen er namelijk voor dat druiven hier bijzonder goed kunnen rijpen. In Apulië werken wijnmakers als Casa Marone volgens de Appassimento-methode. Dit leidt tot volle, krachtige en tegelijkertijd elegante wijnen. Ervaar Apulië en ontdek de diversiteit van het zuiden met onze Casa Marrone-wijnen!

Appassimento

De Appassimento-methode is populair bij liefhebbers van bijzonder intense en geconcentreerde fruitige wijnen. De druiven worden na de oogst gedroogd in een goed geventileerde droogkamer. Dit gebeurt meestal op stromatten op verschillende hoogtes of met behulp van houten bakjes of rekken.

In Zuid-Italië, vooral in Apulië, drogen de druiven soms ook aan de stok. Door ze te roteren worden ze afgesneden van hun voedingsstoffenvoorziening. Wanneer ze ongeveer 50% van hun watergehalte hebben verloren en de suiker en aroma's zich hebben geconcentreerd, worden ze geoogst. Dit zorgt voor een ongelofelijk intense smaak en maakt de wijnen charmant en veelzijdig.

wijn, Apulië, Italië, Casa Marrone
Apulië, Italië, Casa Marrone, wijn

Apulië

Hoewel Apulië met 107.000 hectare wijngaarden kan concurreren met Sicilië of Venetië, speelde deze regio lange tijd een marginale rol in de Italiaanse wijnproductie. Sinds het begin van dit millennium is hier echter verandering in gekomen. En terecht. De wijnen vertegenwoordigen op perfecte wijze de Zuid-Italiaanse levensstijl. Neem een slok van een Casa Marrone, en u waant zich in de smalle straatjes van de stad Brindisi, waar de muren warm zijn van de zon. Nog een slok en u zit op het terras van een van de talloze restaurants te genieten van een bord heerlijke orecchiette, een gerecht typisch voor de regio. Probeer een van onze prachtige wijnen uit Apulië en geniet van een plezierige reis!