Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Zinfandel

Het hoofdwijnbouwgebied van de zinfandel ligt in Californië in de Verenigde Staten. Daar werd de druif in 1825 door George Gibbs geïmporteerd. George Gibbs ontving de planten uit Oostenrijk, om duidelijker te zijn uit Wenen. Vermoedelijk komt de naam van een pakket dat ten onrechte een etiket van de soort zierfandler had. Er zijn ook nog wijnbouwgebieden in Australië, Zuid-Afrika, Mexico en Israël.

meer lezen
Zinfandel
Wijnsoort
rode wijn (3)
Land
Verenigde Staten (3)
Regio
Californië (3)
Druivensoort
Top resultaten
chardonnay (48) syrah (43) pinot noir (38) merlot (37) grenache (37)
Van A tot Z
aglianico (3) albariño (1) alicante (1) Apfel (2) Aragonez (1) barbera (4) Biancu Gentile (1) blaufränkisch (1) bobal (2) bourboulenc (1) cabernet franc (11) cabernet sauvignon (35) carignan (8) cariñena (6) carménère (4) cesanese (1) chardonnay (48) chenin blanc (6) cinsault (9) clairette (2) colombard (1) colorino (1) cortese (1) corvina (2) corvinone (2) counoise (2) espadeiro (1) falanghina (1) fiano (3) gamay (5) garnacha (10) glera (5) godello (1) graciano (16) grauburgunder (4) greco bianco (1) grenache (37) grenache blanc (2) grüner veltliner (4) Hondarribi Zuri (1) loureiro (1) macabeo (1) magliocco (1) malbec (15) malvasia nera (3) marsanne (1) Maturana Tinta (1) mazuelo (8) melon de bourgogne (1) merlot (37) monastrell (1) montepulciano (4) moscatello selvatico (1) mourvèdre (18) müller-thurgau (2) muscadelle (1) muskateller (2) nebbiolo (10) negroamaro (3) nero d'avola (2) nero di troia (1) Papaskarasi (1) parellada (1) passulara (1) petit verdot (8) petite sirah (4) piedirosso (1) pinot blanc (1) pinot grigio (3) pinot meunier (16) pinot noir (38) pinotage (2) primitivo (7) riesling (21) rolle (1) rondinella (2) roussanne (2) Rufete (1) sangiovese (17) sangiovese grosso (3) sankt laurent (1) sauvignon blanc (16) Savagnin (1) scheurebe (1) sémillon (3) shiraz (19) silvaner (2) sousão (1) spätburgunder (4) syrah (43) tannat (1) tempranillo (22) tibouret (1) tinta amarela (2) tinta barocca (2) Tinta Cão (1) tinta de toro (3) tinta roriz (3) touriga franca (4) touriga Nacional (5) trebbiano (1) trepat (1) viognier (9) weißburgunder (4) welschriesling (1) xarel-lo (1) zinfandel (3)
Wijnstijl
fruitig (2) eiken (1) krachtig (1) fris (1)
Food Match
pizza / pasta (2) Grilled vegetables (1) Grilled meat (1) rundvlees (1)
Wijngoed
Grace + Vine (1) Three Finger Jack Cellars (1) House of Big Wines (1)
Prijs
€8 tot €10 (1) €10 tot €20 (2)
3 Producten
  • best_buy_nl
Lynx Petite Sirah - Zinfandel 2018
Lynx Petite Sirah - Zinfandel 2018
House of Big Wines
rode wijn • Verenigde Staten • Californië
  • tipp_nl
Three Finger Jack Cellars Zinfandel 'Old Vine' Lodi California 2016
Zinfandel 'Old Vine' Lodi California 2016
Three Finger Jack Cellars
rode wijn • Verenigde Staten • Californië
  • tipp_nl
Grace + Vine 'The Daily Red' Marin County North Coast 2017
'The Daily Red' Marin County North Coast 2017
Grace + Vine
rode wijn • Verenigde Staten • Californië

Zinfandel

Het hoofdwijnbouwgebied van de zinfandel ligt in Californië in de Verenigde Staten. Daar werd de rode druif in 1825 door George Gibbs geïmporteerd. George Gibbs ontving de planten uit Oostenrijk, om duidelijker te zijn uit Wenen. Vermoedelijk komt de naam van een pakket dat ten onrechte een etiket van de soort zierfandler had. Er zijn ook nog wijnbouwgebieden in Australië, Zuid-Afrika, Mexico en Israël. Waar de soort oorspronkelijk vandaan kwam, was een lange tijd onduidelijk. Eerst dachten onderzoekers dat de zinfandel identiek is met de Italiaanse druif primitivo, die in Apulië groeit. Later werd ontdekt dat de druivensoort crljenak uit Kroatië dezelfde genen heeft als de zinfandel en primotivo. Maar waar de druif oorspronkelijk vandaan komt, weet niemand. De zinfandel is een moeilijke druivensoort. Het grootste probleem is dat de druiven een verschillende rijpingstijd hebben. Om optimaal te kunnen rijpen, hebben wijnstokken van zinfandel lange vegetatieperiodes nodig. Ze hebben veel warmte en zon nodig, maar ook koele nachten, zodat de wijnstokken rustperiodes hebben. De wijnmaker moet ook laat met de oogst beginnen, zodat alle druiven de mogelijkheid hebben om optimaal te rijpen. Een selectieve handmatige oogst is onvermijdelijk. Vaak moet een wijngaard ook meer dan een keer geoogst worden. Als het klimaat te droog is, krijgt de zinfandel een zeer sterke schil.