Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Zinfandel

Het hoofdwijnbouwgebied van de zinfandel ligt in Californië in de Verenigde Staten. Daar werd de druif in 1825 door George Gibbs geïmporteerd. George Gibbs ontving de planten uit Oostenrijk, om duidelijker te zijn uit Wenen. Vermoedelijk komt de naam van een pakket dat ten onrechte een etiket van de soort zierfandler had. Er zijn ook nog wijnbouwgebieden in Australië, Zuid-Afrika, Mexico en Israël.

meer lezen
Zinfandel
Wijnsoort
rode wijn (2)
Land
Verenigde Staten (2)
Regio
Californië (2)
Druivensoort
Top resultaten
chardonnay (71) cabernet sauvignon (69) merlot (65) riesling (57) syrah (56)
Van A tot Z
aglianico (12) albariño (1) alfrocheiro (1) alicante (1) alicante bouschet (4) Apfel (1) arinto (1) assyrtiko (1) auxerrois (1) barbera (10) Bastarda Negro (5) biancolella (1) blaufränkisch (3) Brancellao (1) Cabernet Dorsa (1) cabernet franc (31) cabernet sauvignon (69) Caiño Longo (1) caladoc (3) canaiolo (3) cannonau (1) carignan (7) carménère (5) Catarratto (2) cesanese (2) chardonnay (71) chenin blanc (14) ciliegiolo (2) cinsault (16) clairette (2) colorino (1) cortese (1) corvina (5) corvinone (2) counoise (1) croatina (1) dolcetto (2) espadeiro (1) falanghina (1) fiano (2) furmint (3) Gaglioppo (1) gamay (5) garnacha (12) Garnacha Blanca (1) Garnacha Tinta (1) garnacha tintorera (1) Gelber Muskateller (3) gewürztraminer (1) glera (15) godello (2) graciano (10) grauburgunder (17) grenache (43) grenache blanc (4) grenache gris (2) Grenache Noir (6) grillo (1) grüner veltliner (11) Hárslevelű (1) Hondarribi Zuri (2) lagrein (1) Lambrusco Grasparossa di Castelvetro (1) loureiro (1) macabeo (1) macabeu (1) malbec (10) malvasia nera (2) marselan (1) Maturana Blanca (1) mauzac (3) Mavrodaphne (1) mazuelo (5) mencía (9) merlot (65) molinara (1) monastrell (3) montepulciano (13) moscatello selvatico (1) moscato bianco (2) mourvèdre (22) müller-thurgau (2) Muscardin (1) Muscat rose à petits grains (1) muskateller (3) nebbiolo (12) negroamaro (8) Nerello Cappuccio (3) nerello mascalese (5) nero d'avola (5) nero di troia (1) niellucciu (1) oseleta (1) Palomino (1) passulara (1) pecorino (1) Pedro Giménez (1) pedro ximénez (1) perera (1) petit verdot (15) petite sirah (3) picpoul (1) pinot bianco (2) pinot blanc (3) pinot grigio (4) pinot meunier (11) pinot nero (2) pinot noir (39) pinotage (3) primitivo (19) riesling (57) rolle (1) rondinella (5) Roter Traminer (1) roussanne (1) Rukatac (1) sangiovese (44) sangiovese grosso (1) sankt laurent (3) sauvignon blanc (54) scheurebe (2) sciaccarellu (1) sémillon (8) shiraz (21) silvaner (2) sousão (3) Sousón (1) spätburgunder (6) Susumaniello (1) syrah (56) tempranillo (18) Terret Noir (1) tinta amarela (2) tinta barocca (3) Tinta Cão (1) tinta de toro (2) Tinta Francis (1) tinta roriz (7) tinto cão (1) touriga franca (4) Touriga Francesa (1) touriga Nacional (8) Trajadura (1) Traminer (1) trebbiano di Lugana (7) verdejo (1) vermentino (1) viognier (4) viura (3) weißburgunder (8) welschriesling (2) xinomavro (1) zinfandel (2) zweigelt (2)
Wijnstijl
krachtig (1) eiken (1) fruitig (1)
Food Match
Gegrild vlees (1) Gegrilde groenten (1) Pizza & Pasta (1) Rundvlees (1)
Wijngoed
Three Finger Jack Cellars (1) House of Big Wines (1)
Prijs
€8 tot €10 (1) €10 tot €20 (1)
2 Producten

Zinfandel

Het hoofdwijnbouwgebied van de zinfandel ligt in Californië in de Verenigde Staten. Daar werd de rode druif in 1825 door George Gibbs geïmporteerd. George Gibbs ontving de planten uit Oostenrijk, om duidelijker te zijn uit Wenen. Vermoedelijk komt de naam van een pakket dat ten onrechte een etiket van de soort zierfandler had. Er zijn ook nog wijnbouwgebieden in Australië, Zuid-Afrika, Mexico en Israël. Waar de soort oorspronkelijk vandaan kwam, was een lange tijd onduidelijk. Eerst dachten onderzoekers dat de zinfandel identiek is met de Italiaanse druif primitivo, die in Apulië groeit. Later werd ontdekt dat de druivensoort crljenak uit Kroatië dezelfde genen heeft als de zinfandel en primotivo. Maar waar de druif oorspronkelijk vandaan komt, weet niemand. De zinfandel is een moeilijke druivensoort. Het grootste probleem is dat de druiven een verschillende rijpingstijd hebben. Om optimaal te kunnen rijpen, hebben wijnstokken van zinfandel lange vegetatieperiodes nodig. Ze hebben veel warmte en zon nodig, maar ook koele nachten, zodat de wijnstokken rustperiodes hebben. De wijnmaker moet ook laat met de oogst beginnen, zodat alle druiven de mogelijkheid hebben om optimaal te rijpen. Een selectieve handmatige oogst is onvermijdelijk. Vaak moet een wijngaard ook meer dan een keer geoogst worden. Als het klimaat te droog is, krijgt de zinfandel een zeer sterke schil.