Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Warwick Estate

In het hart van het wijnbouwgebied Stellenbosch aan de voet van de Simonsberg kochten Stan en Norma Ratcliffe in 1964 het wijngoed Warwick Estates. Norma Ratcliffe werd beroemd als de 'First Lady van de wijnbouw aan de Kaap' en bracht het wijngoed naar de internationale top.

Meer lezen
Warwick Estate Zuid-Afrika
Warwick Estate Wijngoed

Quick Info

  • Zuid-Afrika
  • Stellenbosch
  • Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinotage, shiraz, sauvignon blanc, sémillon, chardonnay

Platter's South African Wine Guide 2020 over het wijngoed
"A terroir-driven viticultural programme focuses on classic Bordeaux varieties, starting with some 170 ha being replanted with cabernet, cab franc and merlot. It’s already reflected in the portfolio, with erstwhile Cape Blend, Three Cape Ladies, now Left Bank styled, and former sauvignon, Prof Black, reinvented as a duo with semillon. Meanwhile The White Lady from Burgundy continues her five-star run - in homage to Warwick’s former co-owner and pioneering woman vintner Norma Ratcliffe, perhaps?"

Robert Parker's Wine Advocate over het wijngoed
"Warwick is a winery with a high profile, thanks - it seems - to the tireless promotion of proprietor Mike Ratcliffe (see also Vilafonté)." - Neil Martin

Hugh Johnson Wine Guide 2018 over het wijngoed
"Beroemd. Het bezoeker-vriendelijke wijngoed van de Ratcliffe familie aan de rand van Stellenbosch biedt een zeer fijne Bordeaux blend-trilogy: de op het vat gerijpte cabernet sauvignon Blue Lady, de geurige cabernet franc en de weelderige chardonnay (met en zonder houttonen)."

Warwick Estate

De geboren Canadese Norma Ratcliffe was een van de eerste vrouwelijke wijnmakers. Bovendien bracht ze zichzelf het vak bij. Ze zorgde voor furore als eerste vrouwelijke lid van de Cape Winemakers Guild en maakster van een lievelingswijn van de Spaanse koning Juan Carlos.

Tot eind 2017 stond met zoon Michael Ratcliffe de derde generatie aan het roer. Sindsdien hebben Charles Marston en Kishore Bopardikar van de San Francisco Investment Company Eileses Capital de leiding. Zij namen ook de naburige boerderij 'Uitkyk' over. Met deze aankoop werd het Warwick-wijnhuis uitgebreid tot meer dan 700 hectare eersteklas Stellenbosch-terroir. In 2018 kwam Christiane Von Arnim als algemeen directeur naar Warwick, een jaar nadat haar de getalenteerde keldermeester JD Pretorius was aangenomen. Ook Tom Orpen en Spencer Fondaumiere delen hun expertise met het wijngoed.

De verbouwde druivensoorten zijn: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinotage, shiraz voor de rode wijnen en sauvignon blanc, sémillon en chardonnay voor de witte wijnen. De belangrijkste wijnen zijn de Trilogy, een Bordeaux blend van cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, die in 1986 voor het eerst werd gebotteld en de Professor Black, een witte Bordeaux-blend van sémillon en sauvignon blanc. Dan komen de White Lady, Black Lady, Blue Lady en Three Cape Ladies en de goedkopere First Lady Range. Warwick staat ook bekend om zijn Single Vineyard cabernet franc, een van de beste monocépages op de Kaap uit deze druivensoort.