Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Tenuta Ulisse

Tenuta Ulisse is gevestigd in Crecchio, een kleine Italiaanse gemeente in de provincie Chieti (Abruzzen), ruim 30 km ten zuidwesten van Pescara en 13 km van de Adriatische Zee. Hoewel de familie Ulisse hier al vele generaties wijnbouw bedrijft, werd het wijngoed pas in 2006 officieel opgericht.

Meer lezen
Tenuta Ulisse Wijngoed
 
  • Luca Maroni - 98
Tenuta Ulisse 'Cavallo Nero' Merlot Rosato 2021
'Cavallo Nero' Merlot Rosato 2021
Tenuta Ulisse
rosé • Italië • Abruzzo
  • Luca Maroni - 99
Tenuta Ulisse Merlot Rosato 2021
Merlot Rosato 2021
Tenuta Ulisse
rosé • Italië • Abruzzo
Tenuta Ulisse Wijnmaker

Quick Info

  • Italië
  • Abruzzen
  • Montepulciano d’Abruzzo, Sangiovese

Gambero Rosso 2016
“De familie Ulisse doet al sinds meerdere generaties aan wijnbouw in de landstreek Abruzzen tussen Majella en Adria. Hier in Crecchio, vanouds een wijnbouwgebied, ontstaan imposante en rijke wijnen die van de Montepulciano een wereldbekende naam maakten. Op dit wijngoed ging men echter zijn eigen weg. De wijnen krijgen hun fraîcheur en fruit dankzij het karakter van de druivensoort. Ulisse presenteert een indrukwekkende selectie, zowel wat betreft kwantiteit als kwaliteit.”

Luca Maroni
"Tenuta Ulisse - een van de beste voorbeelden van het aromatische charisma dat druiven kunnen ontwikkelen in het prachtige Abruzzo."

Tenuta Ulisse Wijngoed

Tenuta Ulisse

Tenuta Ulisse is gevestigd in Crecchio, een kleine Italiaanse gemeente in de provincie Chieti (Abruzzen), ruim 30 km ten zuidwesten van Pescara en 13 km van de Adriatische Zee. Hoewel de familie **Ulisse* hier al vele generaties wijnbouw bedrijft, werd het wijngoed pas in 2006 officieel opgericht.

Het perceel ligt aan de Majella berg, waar een koele wind waait die ervoor zorgt dat de druiven aan de eeuwen oude wijnstokken een perfecte rijping ondergaan. Mede dankzij de lange wijnbouwtraditie in de familie klom het wijngoed in korte tijd naar de top van de regio. Met een slimme mix van internationale druivensoorten als cabernet sauvignon, chardonnay en merlot, bekende Italiaanse druivensoorten als sangiovese, montepulciano, trebbiano en malvasia en inheemse soorten als pecorino, passerina en cococciola heeft het precies de eigenschappen die tegenwoordig gevraagd zijn. Met het brede en goed opgebouwde portfolio vindt iedere wijnliefhebber bij Ulisse een wijn van zijn gading. Het wijngoed beslaat 55 ha, de wijnkelder staat vol moderne techniek. In de wijngaarden wordt overwegend conservatief gewerkt volgens de pergola-methode waarbij de bladeren van de wijnstokken de druiven beschermen tegen de zon. De druiven worden veelal in oktober van het land gehaald, maar onrijpe druiven krijgen nog wat meer tijd en worden later geteeld. Het ultieme bewijs van de goede kwaliteit vormen de vele medailles en hoge cijfers voor dit bedrijf. Een wijngoed om in de gaten te houden.

© Video Tenuta Ulisse

×