Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Sekthaus Raumland Porträt

Sekthaus Raumland

Wereldklasse uit Rheinhessen! Het beroemde VDP sekt wijnhuis Raumland van de getalenteerde Volker Raumland en zijn dochters Marie-Luise und Katharina, die nu de leiding hebben, ontvangt al jaren prijs na prijs. Sekt Producent van het Jaar (Meiningers Deutscher Sektpreis 2020), Wijnmaker Sekt (Vinum Weinguide 2020), Beste Mousserende Wijncollectie van het Jaar (Eichelmann 2019), eerste plaats tijdens de Falstaff Sekt Trophy 2018 en ga zo maar door. In samenwerking met Raumland hebben wij een exclusieve sekt geproduceerd. De 'Sans Compromis' Pinot Zéro Dosage is een droge sekt met een fijne mousse en romige body. Zoals de naam al zegt: kwaliteit zonder compromis! Ook de legendarische Raumland 'Triumvirat X' Grande Cuvée Brut mag natuurlijk niet ontbreken! Een iconische wijn, die een hele reeks aan prijzen ontving. Ontdek twee sprankelende, elegante mousserende wijnen van het beste sekthuis van Duitsland!

Sekthaus Raumland

Volker Raumland over onze gezamenlijke sekt

"Voor ons is het maken van sekt een roeping. We werken met de hoogste kwaliteitsnormen en maken langzaam ontwikkelde wijnen met veel finesse, subtiele smaken en een goed wijnsteenzuur. De 'Sans Compromis' rijpte, na de tweede gisting, gedurende 4,5 jaar op de gist."

"Het is de kunst om door de basiswijn te ruiken in te schatten wat het resultaat zal zijn van de mousserende wijn. Het mooie van de lange rijpingsperiode is dat we het zonder dosage kunnen doen. Onze sekt bevat hierdoor helemaal geen restsuiker. Het heeft van nature een heerlijke wijnzuur-geur." - Volker Raumland

Sekthaus Raumland

  • Duitsland, Rheinhessen
  • pinot noir, pinot meunier, chardonnay, weißburgunder, riesling, schwarzriesling
Karte Sekthaus Raumland
Sekthaus Raumland Verkostung Weinkeller

Interview met Volker Raumland

Sekt van wereldklasse uit het hart van Rheinhessen. Een paar jaar geleden hadden we dit niet voor mogelijk gehouden. Hoe komt het dat u zich hier heeft gevestigd?

Sinds 1981 maken wij al sekt uit traditionele flesfermentatie, maar het begon voor ons pas echt, toen we naar Flörsheim-Dalsheim verhuisden en onze eigen wijngaarden gingen beheren. Het terroir met kalksteengronden fascineerde ons en natuurlijk heeft de meer dan honderd jaar oude fabrieksvilla met kelders ons verleid om de stap te zetten van de Palts naar Rheinhessen.

U komt uit een familie van wijnbouwers en bent, nadat u een tijd voor het wijngoed van uw familie heeft gewerkt, oenologie gaan studeren. Waarom heeft u besloten over te stappen van stille naar mousserende wijn?

Tijdens mijn studie kregen we de mogelijkheid zelf mousserende wijn maken. Mijn mousserende wijn eindigde tijdens een grote blindproeverij op de eerste plaats!

Uw sekt wordt vaak vergeleken met champagne. Wat vindt u zelf van deze vergelijking?

Ons product is inderdaad meer gebaseerd op champagne dan op Duitse sekt. In feite is het moeilijk om de twee van elkaar te onderscheiden. Ik zeg echter altijd: wij kopiëren de champagne-stijl niet, maar hebben onze eigen Raumland-stijl ontwikkeld.

Raumland is niet het enige gerenommeerde mousserende wijnhuis in Duitsland, maar wordt gezien als de beste. Wat doet u anders dan uw collega's?

We hebben de filosofie van champagne overgenomen en produceren sekt met alle nodige consistentie. We willen alleen het best mogelijke in de fles te brengen. Mousserende wijn vergt veel voorbereiding en vele jaren van planning en rijping. Hier hebben wij ons zoveel mogelijk op gefocust en onze kinderen zullen er nog vele jaren van profiteren. Marie-Luise is sinds begin oktober 2019 officieel bij ons en Katharina zal volgen, zodra ze haar studie in Geisenheim heeft afgerond.

U bent de president van de Traditional Classical Bottle Gathering Association. Wat is uw visie?

Duitse sekt met traditionele flesfermentatie weer groot maken! Terugkeren naar waar ze ongeveer honderd jaar geleden deden. Dat is mijn visie!

Met het oog op klimaatverandering, welke uitdagingen ziet u de komende jaren opkomen?

Het juiste oogstmoment.

Wijnmaker Mousserende Wijn van het Jaar - Vinum Weinguide 2020

"Als het gaat om de kwalitatieve ontwikkeling van Duitse sekt, komt de naam Volker Raumland al snel naar voren. Zijn geheim is tijd: lange gistopslag leidt tot diepgang, smelt en precies dat gewenste vleugje brioche, hazelnoot of broodkorst."

Vinum Volker Raumland

4 Druiven (4/5) voor het wijngoed - Gault Millau 2019

"Volker Raumland heeft een visie voor zijn sekts en neemt hierbij de grote champagnes als voorbeeld. Hij zal ze echter nooit kopiëren. Het gaat er voor hem om 'met het grote aanbod druivensoorten, de traditionele methoden en de mogelijkheden van vandaag de dag het optimale te bereiken'.''

Gault & Millau über Volker Raumland

5 Druiven (5/5) voor het wijngoed - Eichelmann 2020

"De sekts van Volker Raumland komen steeds meer in de buurt van eersteklas champagnes, zonder dat hij probeert ze te kopiëren. Ze zijn onafhankelijk en hebben tijd nodig: ze profiteren van een lange opslag op de gist. Volker Raumland werkt voortdurend aan nieuwe, kleine veranderingen. Zijn jongste jaargangen zijn hierdoor nog nauwkeuriger en krachtiger dan hun voorgangers!"

Eichelmann über Volker Raumland - Sekthaus

Bekijk onze acties voor aantrekkelijke aanbiedingen!

 
  • 1_free_bottle_nl
'6 halen, 5 betalen' pakket Rosato Terre di Chietti 2021
'6 halen, 5 betalen' pakket Rosato Terre di Chietti 2021
Cantina Tollo
rosé • Italië • Abruzzo
 
  • Robert Parker's Wine Advocate - 95
Baettig Selección de Parcelas 'Los Primos' Pinot Noir Traiguén 2019
Selección de Parcelas 'Los Primos' Pinot Noir Traiguén 2019
Baettig
rode wijn • Chili • Malleco
 
  • Guía Descorchados - 95
Viña Caliterra 'Pétreo' Carménère 2018
'Pétreo' Carménère 2018
Viña Caliterra
rode wijn • Chili • Colchagua Valley
 
  • promotion_20p_nl
Wine in Black 'New World Wine'-Set
Wine in Black 'New World Wine' pakket
Wine in Black
rode wijn