Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Nals Margreid

Eendracht maakt macht. Dat bewijst het verhaal van Nals Margreid. In 1932 richtte een groepje wijnboeren de coöperatieve wijnmakerij Nals op met de ambitie om eersteklas wijnen te produceren. Aan die ambitie heeft men vastgehouden: onder leiding van de getalenteerde wijnmaker Harald Schraffl wordt ieder jaar een uitstekende collectie wijnen gemaakt, waarbij niet alleen de cru’s en reserva’s, maar ook de meer eenvoudige wijnen van hoge kwaliteit zijn.

Meer lezen
Nals Margreid Wijnmaker
Nals Margreid Wijngoed

Quick Info

  • Italië
  • Trentino-Südtirol
  • Pinot bianco, chardonnay, vernatsch, pinot grigio, sauvignon blanc, pinot noir, lagrein

Gambero Rosso
"Nals Margreid is een van de kleinere coöperaties in de provincie Bolzano en heeft ongeveer 150 leden met wijngaarden verspreid over het gebied. Door deze versnippering kan Harald Schraffl de beste locaties en hoogtes gebruiken voor elke, zodat de druiven op de meest geschikte plek kunnen rijpen."

Robert Parker’s Wine Advocate
"Under the leadership of President Walter Schwarz and oenologist Harald Schraffl, Cantina Nals Margreid has done a terrific job of mapping out the 13 viticulture subzones that it farms and paring a grape variety to each specific territory." - Monica Larner

Falstaff
"De wijngaarden rond het historische wijndorp Margreid liggen op hoogtes van tussen de 250 tot een opmerkelijke 900 meter boven de zeespiegel. De verschillende hoogtes geven de wijnen een onmiskenbare alpine frisheid."

Nals Margreid Wijnkelder

Nals Margreid

Nals Margreid, opgericht in 1932, is een van de beste wijngoederen van Zuid-Tirol. De vruchtbare hellingen zijn verspreid over talloze terroirs en gebieden die variëren van noordelijke locaties in Zuid-Tirol tot het zuiden van de laaglanden. De Alpen, die op het noorden liggen, beschermen de wijnstokken tegen koude stromingen, terwijl vanuit het zuiden de mediterrane invloed merkbaar is, wat zorgt voor voldoende warmte. Bijna 140 wijnbouwers leveren de druiven van eersteklas wijngaarden in veertien gebieden langs de Zuid-Tiroolse Weinstraße, op een hoogte van 250 tot 900 meter boven zeeniveau.

Speciale bodems in Zuid-Tirol - In Zuid-Tirol vind je een grote variatie aan wijnbouwgebieden, de kleinste oppervlakken worden gekenmerkt door verschillende grondsoorten. Van morene tot kalkachtige hellingen, tot zandige rivier overstromingsgebieden en andere primaire rotsbodems. De teeltgebieden bieden ideale omstandigheden voor vele druivensoorten.

Dit maakt het verbouwen van druiven als pinot bianco mogelijk, die de voorkeur geeft aan kalksteen bodems, of pinot grigio, die zijn volle aroma ontwikkelt op leemachtig zand. Lagrein gedijt op zijn beurt het beste op de zandige uiterwaarden rond het teeltgebied van Gries.

Met de jonge, dynamische en getalenteerde Harald Schraffl heeft Nals Margreid een keldermeester die elk jaar een uitstekende collectie op de fles brengt. Dit geldt zowel voor de basiswijnen als de gevierde Cru's en Riserva's, die vaak worden beloond met topscores zoals de legendarische 3 Glazen van Gambero Rosso.

Met de bouw van het ultramoderne keldergebouw dat in 2011 werd geopend in de stad Nals in het Etsch-dal, een architectonisch hoogtepunt van grote, eenvoudige elegantie, wordt de toppositie van het wijngoed nogmaals onderstreept.

De oudste autochtone rode druivensoort in Zuid-Tirol, de vernatsch, overtuigt als een nobele wijn met heldere, robijnrode en fruitige aroma's, zoals kersen- en amandeltonen. De Sauvignon-blanc gedijt op porfier en kalksteengrind, waarvan het wijngoed een pittige en fris-fruitige witte wijn met krachtige en aromatische volheid maakt. De Nals Margreid Lagrein is een roséwijn gemaakt van de lagrein-druivensoort, die de ideale aanvulling is op sterke Zuid-Tiroolse gerechten. Het wijngoed verbouwt ook pinot bianco en chardonnay, die indruk maken met hun complexe geurbouquet. De verse Alpen wijnen van de Nals Margreid zijn een ware traktatie!