Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Weingut Josef Milz

De familie Milz aan de beroemde Moezelbocht in Trittenheim verbouwt hun wijnstokken al sinds 500 jaar. Ze wijden zich aan Moezelwijn - of beter gezegd: riesling. Begin 2018 trad Sebastian Schmidtke uit Hannover aan als algemeen directeur en met de vrije geest van een carrièrewisselaar brengt hij een frisse wind in het traditionele wijnhuis.

Meer lezen
Wijngaarden van Josef Milz aan de Moezel
  • Robert Parker's Wine Advocate - 93+
Weingut Josef Milz Riesling Großes Gewächs Leiterchen Mosel 2020
Riesling Großes Gewächs Leiterchen Mosel 2020
Weingut Josef Milz
witte wijn • Duitsland • Moezel
  • James Suckling - 93
Weingut Josef Milz Magna Charta Weissburgunder 2019
Magna Charta Weissburgunder 2019
Weingut Josef Milz
witte wijn • Duitsland • Moezel
  • best_buy_nl
Weingut Josef Milz '180°' Riesling 2020
'180°' Riesling 2020
Weingut Josef Milz
witte wijn • Duitsland • Moezel
Markus Milz en Sebastian Schmidtke voor de wijnmakerij

Quick Info

  • Duitsland
  • Moezel
  • Riesling, grauburgunder, weißburgunder

Falstaff
"Een nieuw tijdperk is aangebroken bij Weingut Milz in Trittenheim: sinds 1 juli 2018 worden alle wijnen alleen nog onder het label Weingut Josef Milz op de markt gebracht - de toevoeging Laurentiushof is komen te vervallen. De traditionele wijnmakerij had hiertoe in de jaren zestig haar toevlucht genomen om verwarring met andere wijnmakerijen te voorkomen. Met de nieuwe, kortere naam wil hij ook "de oorspronkelijke identiteit doen herleven en beleven", zegt eigenaar Markus Milz. Ook de wijnen lijken te profiteren van de heroriëntering: ze tonen bondigheid en karakter."

Robert Parker’s Wine Advocate
"The assortment at Josef Milz is now divided into two collections. Under the name Weingut Josef Milz, all wines are vinified without wood. In the second collection Magna Charta, the wines are aged in one-year-old barriques after 12 months, even the sweet Prädikatsweine. 2019 includes some stunning wines here, namely the classics from the Leiterchen from Trittenheim, whereas, from the Magna Charta series, the Apotheke GG is my favorite."

De geschiedenis van de wijnmakerij gaat meer dan 500 jaar terug

Weingut Josef Milz

In het hart van Trittenheim ligt het wijngoed Josef Milz, dat nu gerund wordt door Markus Milz. Hij zet een familietraditie voort die al meer dan 500 jaar bestaat. Hij is zich terdege bewust van deze erfenis. Maar als zakenman voor keldertechniek - zijn tweede steunpilaar - is hij zich er evenzeer van bewust dat men zonder innovatie snel aan het kortste eind trekt. En zo is er binnen de historische muren ook technische apparatuur te vinden die altijd state of the art is.

Bovendien laat Milz ook nieuw personeel toe. Zo maakt Sebastian Schmidtke - een loopbaanwisselaar - sinds 2018 deel uit van het managementteam. Met passie en doorzettingsvermogen heeft de Hannoveraan het respect van Markus Milz verdiend en draagt hij al enkele jaren bij aan het succes van het wijnhuis.

Riesling speelt met meer dan 90 % de hoofdrol in de wijngaarden van Josef Milz, met kleinere aandelen grauburgunder en weißburgunder die het portfolio aanvullen. Naast de klassieke VDP classificatie, slaan zij sinds enkele jaren nieuwe wegen in met de Magna Charta-lijn. Voor deze gelimiteerde editie van Großer Gewächse worden riesling en weißburgunder van de Trittenheimer Apotheke gedeeltelijk gerijpt in barriques. De romige textuur en de volumineuze body zijn nogal ongewoon voor Moezelwijnen, maar regelrecht overtuigend. Bij Josef Milz wordt de combinatie van traditie en innovatie op voorbeeldige wijze tot leven gebracht - en dat ook nog eens voor uiterst aangename prijzen.