Mas de Cadenet verbouwt al 200 jaar lang percelen aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De gelijknamige onderappellation van de Côtes de Provence heeft met zijn adembenemende landschap de schilder Paul Cézanne geïnspireerd en toeristen vanuit de hele wereld aangelokt.
Meer lezenLe Guide Hachette du Vin
“Met steun van zijn kinderen Maud en Matthieu, zet Guy Négrel een familietraditie voort die in 1873 aan de voet van de Sainte-Victoire begon. Het wijngoed telt nu 45 ha (biologisch gecertificeerd) op een terroir van gravoches.”
[Mas de Cadenet](/[Mas de Cadenet] verbouwt al 200 jaar lang percelen aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De gelijknamige onderappellation van de Côtes de Provence heeft met zijn adembenemende landschap de schilder Paul Cézanne geïnspireerd en toeristen vanuit de hele wereld aangelokt.
Het wijngoed richt zich voornamelijk op de productie van [rosé wijnen](/rosé wijnen). De 45 hectare van het eeuwenoude familiewijngoed, dat door Guy Négrel en zijn kinderen Matthieu en Maud wordt geleid, bevindt zich op 250 meter boven zeeniveau. De percelen zijn voornamelijk naar het zuiden gericht. Mas de Cadenet heeft zich gespecialiseerd op rosé – meer dan 60% van de productie bestaat uit deze wijnsoort. Daarnaast worden uit de druivensoorten rolle, syrah, granache, cinsault en [cabernet sauvignon](/cabarnet sauvignin) ook rode (30%) en witte (10%) wijnen gemaakt.
In de wijngaard en de wijnmakerij gebruikt Guy Négrel geen kunstmatige hulpmiddelen. Het wijngoed gelooft dat organisch ondernemen de ‘way to go’ is en dat op deze manier de druiven en terroirs op deze manier optimaal in de wijn tot hun recht komen. Bij het maken van hun wijnen willen ze de voorgaande generaties respecteren, en tegelijkertijd met zorg en aandacht het land verzorgen dat ze eens aan de volgende generatie door willen geven.
Het is mogelijk om een bezoekje te brengen aan de Mas de Cadenet en daar te leren over het proeven van wijnen, wijn en spijs te combineren en de wijngaard te verkennen.