Martin Müllen begon in 1986 met het produceren van wijn. Aanvankelijk als hobby, maar in 1991 besloot hij zijn eigen wijnmakerij te beginnen. Het bedrijf in Traben-Trarbach heeft een oppervlakte van 4,7 hectare en biedt al jaren een constante uitstekende kwaliteit.
Meer lezen3 druiven Gault&Millau WeinGuide Duitsland 2013
“Zeer goede producent, levert sinds jaren constant goede kwaliteit.”
Robert Parker’s Wine Advocate
„These are top wines from ancient vineyards in the steepest grands crus sites and they remain absolute bargains even in vintages with minor quantities. I can't see any better wines on the planet that are sold at similarly low prices.“ Stephan Reinhardt
Robert Parker’s Wine Advocate
„Among several growers with growing reputations for inspired revivals of vineyards and wine quality (…) Martin Müllen stands out also for his conscientious attempts to revive traditional cellar practices. (…)“ David Schildknecht
Wijngoed Martin Müllen in Traben-Trarbach werd in 1991 opgericht en omvat nu 4,1 hectare. De wijngaarden bevinden zich in verschillende zgn. Lagen in Kröv (Paradies, Letterlay, Steffensberg), Traben (Würzgarten) en Trarbach, waar met de 'Hühnerberg' een perceel wordt gecultiveerd dat in de oude wijngaardkaart van 1897 als Erstes Gewächs werd geclassificeerd.
Erstes Gewächs staat voor het neusje van de zalm, en tegelijk de steilste wijngaard. De bodem bestaat uit blauwgrijze leisteen. Martin Müllen is traditionalist in hart en nieren. Zijn ondubbelzinnige en hartstochtelijke oriëntatie aan de traditionele grote wijnlocaties van de Moezel levert klassieke, fijnzinnige en lang houdbare Moezelrieslingen op. Eerst was wijn maken alleen een hobby van hem. Pas in 1991 besloot hij te starten met een wijngoed. Sinds die tijd heeft hij zich gewijd aan traditionele vinificatiemethodes. Bij hem zijn geen stalen tanks of moderne pneumatische persers te vinden. Voor Martin Müllen is duurzaam werken in de wijngaard en kelder de basis voor een individuele wijn met veel inhoud. Zijn wijnstokken worden zorgvuldig met de hand bewerkt. Tijdens de oogst worden de druiven selectief geplukt, voordat ze in oeroude vaten op een voorzichtige manier geperst worden. De wijnen worden daarna spontaan gegist in houten vaten. Daardoor ontstaan hele goed te bewaren, excellente wijnen. Op het wijngoed Martin Müllen wordt 84% riesling verbouwd. De rest van de 4,7 hectare is voor müller-thurgau (6%), spätburgunder (3%), dornfelder (4%) en weißburgunder (3%). De druivensoorten van Martin Müllen groeien op de percelen Trarbacher Hahnerberg, in Kröv op Letterlay, Kirchlay, Steffensberg en Paradies, op Trabener Königsberg en Würzgarten. De wijnen verbouwd Martin Müllen droog, halfdroog, fruitig of edelzoet.