Bescheidenheid en wilskracht. Met deze twee woorden is Maison Chapoutier het beste te beschrijven. Het Franse wijnimperium met de hoofdvestiging in de stad Tain-l’Hermitage werd in het jaar 1879 door Polydor Chapoutier opgericht als handelshuis in wijn. Sindsdien is de kwaliteit er continu op vooruit gegaan. Tegenwoordig heeft Michel Chapoutier, een bekende binnen de Franse wijnbouwwereld, de leiding over het bedrijf.
Meer lezenWine Spectator
"He is one of the most energetic and dynamic vintners I have ever come across. … I have no idea how he does it all.“ James Molesworth
Robert Parker's Wine Buyer's Guide No.7
"There is no question that Michel Chapoutier remains one of the most compelling wine personalities of the world, and his obsession with terroir-based wines is largely unequaled by any other vigneron on the plantet."
The New York Times
"Applause, Please, for the Noble Whites of the Rhône: An energetic spokesman for the northern Rhône, Mr. Chapoutier produces the most extensive range of whites from the region His Hermitages are exceptional, especially those from single-vineyard sites, like De l’Orée, Le Meal and L’Ermite."
Bescheidenheid en wilskracht. Met deze twee woorden is Maison Chapoutier het beste te beschrijven. Het Franse wijnimperium met de hoofdvestiging in de stad Tain-l’Hermitage werd in het jaar 1879 door Polydor Chapoutier opgericht als handelshuis in wijn. Sindsdien is de kwaliteit er continu op vooruit gegaan. Tegenwoordig heeft Michel Chapoutier, een bekende binnen de Franse wijnbouwwereld, de leiding over het bedrijf.
Als autodidact heeft Chapoutier zichzelf het wijnmakersvak bijgebracht. Zijn onbevangen benadering resulteerde in talrijke innovaties en dat proef je terug in zijn wijnen. Hij is in vele opzichten een pionier, vooral op het gebied van milieuvriendelijke teelt. “Chapoutier is a big noise in the world of biodynamic viticulture, and produces serious, exciting wines.”, concludeert de bekende Britse wijnexpert Oz Clarke. Vrijwel alle bekende wijnvakbladen schreven al over Michel Chapoutier en zijn bewonderenswaardige werk.
Michel Chapoutier is ondanks al zijn successen met beide benen op de grond blijven staan. Men bewerkt de wijngaarden hier met groot respect voor de druivenstokken, de bodems en het natuurlijk evenwicht. Het motto van de familie is 'Fac et Spera', wat 'doen en hopen' betekent. Goed getroffen, want voor wijnbouw is veel durf, ambitie, hoop en geduld nodig. Het resultaat van deze deugden in combinatie met een grote rijkdom aan ervaringen: voortreffelijke, unieke wijnen.