Het project La Emperatriz werd door de beide broers Eduardo en Víctor Hernáiz in het leven geroepen en wordt ook door hen geleid. Hun succes is gebaseerd op hun niet te temperen enthousiasme, dat hand in hand gaat met hun moderne en rationele manier van handelen, waarbij alle belangen van het wijngoed in het oog gehouden worden.
Meer lezenGuía Proensa
"In twee decennia is Finca La Emperatriz een van Rioja's opkomende huizen geworden die moderniteit op de wijnberg en in de kelder laat zien, en is het een voorbeeldproducent van de nieuwe Rioja Alta-stijl."
Robert Parker's Wine Advocate
"Theirs is a hugely impressive portfolio that singles out specific parcels and terroirs, though you should not ignore their excellent Crianza and Reserva. Factor in a wallet-friendly price and you have a winning formula."
Het Spaanse project La Emperatriz werd door de beide broers Eduardo en Víctor Hernáiz in het leven geroepen en wordt ook door hen geleid. Hun succes is gebaseerd op hun niet te temperen enthousiasme, dat hand in hand gaat met hun moderne en rationele manier van handelen, waarbij alle belangen van het wijngoed in het oog gehouden worden.
Of het nu in de wijngaarden is of in de wijnkelder, ze houden van hun werk en werken met verstand van zaken! Op de gebieden van wijnbergmanagement en kelder, werd geïnvesteerd in de nieuwste techniek. Daarbij wilden de beide broers ook hun kennis over de in eigen bezit zijnde, zeer speciale wijnberg voortdurend vergroten en hebben met dit doel voor ogen één perceel als experimentele wijngaard aangelegd en werken samen met Spaanse universiteiten aan onderzoekprojecten. De beide broers Hernáiz hebben een gemotiveerd en professioneel team rond zich opgebouwd, dat onder leiding staat van de wijnmaker David González.
Een hoeve met 101 hectare aaneengesloten wijngaarden maakt van La Emperatriz een uniek project in het Rioja-gebied. De bijzondere klimatologische omstandigheden, de kwaliteit van de bodem en het grote aandeel oude druivenstokken – meer dan de helft van de aangeplante druivenstokken is meer dan 50 jaar oud – vormen de beste voorwaarden voor de productie van karaktervolle wijnen. Op een hoogte van 570 meter profiteren de oude wijnstokken, dankzij de lichte invloed van de Atlantische oceaan en de hoogte, van een werkelijk bevoorrecht klimaat. Het is er koeler dan in grote delen van het Rioja-gebied en de verschillen tussen de temperatuur overdag en ‘s nachts zijn groter, zodat zich een prachtig aroma-spectrum in de druiven kan ontwikkelen. De bovenste bodemlaag bestaat uit een 40 cm dikke laag van kiezelstenen. Daaronder bevindt zich een laag bestaande uit zand met organisch materiaal. Door deze combinatie staat de bodem garant voor een goede drainage (ventilatie) van de diepreikende wortels en verhoogt bovendien de intensiteit van de zonnestraling (warmte) tot grote diepte. Verschillende percelen in één enkele wijnberg. Hoewel de bodem relatief uniform lijkt, zijn er bij nadere bestudering toch verschillen. Deze bijzonderheden maken het mogelijk, individuele karakters voor iedere wijn van de Emperatriz-serie apart uit te werken.