Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Emil Bauer & Söhne

Wijngoed Emil Bauer & Söhne combineert traditie en innovatie. Het familiebedrijf is gevestigd in Landau-Nußdorf, ongeveer zestien kilometer ten zuiden van Neustadt an der Weinstraße. Op dit moment staat het onder leiding van de vijfde generatie Bauer, de deskundige broers Alexander en Martin Bauer, die met hun uitstekende wijnen en ongebruikelijke labels nooit vervelen.

Meer lezen
Emil Bauer & Söhne Wijnmaker
Emil Bauer 'My head says gym. But my heart says Sauvignon Blanc!' 2018
'My head says gym. But my heart says Sauvignon Blanc!' 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Wine in Black 'Power-Bauer-Brothers' pakket
'Power-Bauer-Brothers' pakket
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer 'Pinot Grigio, Pinot Gris, Bullshit' Drink real Grauburgunder 2018
'Pinot Grigio, Pinot Gris, Bullshit' Drink real Grauburgunder 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer 'All you need is love! And Sexy Frizz!'
'All you need is love! And Sexy Frizz!'
Emil Bauer & Söhne
parelwijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer Müller-Thurgau 'Make Müller great again' 2018
Müller-Thurgau 'Make Müller great again' 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer Scheurebe 'Scheu... aber geil!' 2018
Scheurebe 'Scheu... aber geil!' 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer 'Sex Drugs & Rock'n Roll' Just Riesling 2018
'Sex Drugs & Rock'n Roll' Just Riesling 2018
Emil Bauer & Söhne
witte wijn • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer Riesling Brut "I Wanna Have Riesling Se(x)kt With You!"
Riesling Brut "I Wanna Have Riesling Se(x)kt With You'
Emil Bauer & Söhne
mousserend • Duitsland • Pfalz
Emil Bauer & Söhne Wijngoed

Quick Info

  • Duitsland
  • Pfalz
  • Riesling, Grauburgunder, Sauvignon Blanc

2 druiven (2/5) Gault&Millau 2018
"Goede wijnmakerij, al sinds vijf generaties zijn de Bauers wijnmakers." De huidige samenstelling bestaat ook weer uit gebroeders Bauer. Alexander en Martin Bauer namen de operatie in 2014 over en zetten de modernisering door. De etiketten van de flessen zijn zeer opvallend, maar met humor. De toon is opzettelijk jong."

** 3 sterren (3/5) Falstaff Weinguide Deutschland 2019**
"Het bedrijf staat bekend om zijn individuele wijnen van constant uitstekende kwaliteit en geniet zowel nationaal als internationaal een goede reputatie. De wijnen combineren toegankelijkheid en complexiteit en zijn dus uitstekende ambassadeurs van de cultuur van Zuid-Palts. Daarnaast houden de Baurs ervan buiten de gebaande paden te treden als het gaat om hun labels, die aanstekelijke slogans bevatten en die 'wijn wartaal' verbannen."

1,5 sterren (1,5/5) Eichelmann 2017
"Goede producent. Het Nußdorfer familiewijngoed bestaat al vier generaties en wordt vandaag geleid door de aan Geisenheim afgestudeerde Alexander en zijn broer Martin Bauer, die wijnmarketing studeerde. Er wordt een breed spectrum aan druivenrassen geteeld."

Emil Bauer & Söhne Wijngoed

Emil Bauer & Söhne

Eigenaren

Alexander Bauer wilde al van jongs af aan wijnmaker worden. Hij deed eerst een studie om wijnmaker te worden en ging daarna naar Geisenheim. Hij deed ervaring op bij verschillende wijngoederen in Duitsland en Zuid-Afrika. Bij het wijngoed Bauer & Söhne is hij verantwoordelijk voor de wijngaarden en de kelder. Zijn broer Martin Bauer daarentegen heeft marketing gestudeerd en bij grote bedrijven als Mercedes Benz en BMW gewerkt. Nadat hij samen met zijn broer het wijngoed heeft overgenomen, is hij verantwoordelijk voor de verkoop van de wijnen.

Het wijngoed

De wijngaarden zijn voor de helft met witte druivensoorten en voor de andere helft met rode druivensoorten beplant. De wijnen rijpen in rvs-tanks, houten vaten en barriques. In 2013 kocht Alexander Bauer ook granieten vaten. Op een kleine 30 hectare in de zuidelijke Pfalz verwerkelijkt Alexander Bauer zijn eigen wijnbouw-ideeën. En met succes, want de wijngids Gault&Millau beloonde dat met een eerste druif. De wijngids van Eichelman waardeerde het bedrijf met anderhalve ster. Behalve de traditionele wijnen van riesling, grauburgunder, weißburgunder, spätburgunder, sauvignon blanc en cabernet sauvignon maakt het wijngoed special editions met uitdagende etiketten. Een goede zet, want hiermee werden de gebroeders Bauer op slag bekend.

De pers over Emil Bauer

Falstaff: “Op 29 hectare in de Zuid-Pfalz worden op het familiewijngoed alle burgundersoorten en riesling verbouwd. Er zijn ook enkele percelen met cabernet sauvignon en merlot beplant, die tot nu toe grotendeels onvermengd werden verwerkt. De wijnen –zowel de rode als de witte– zijn waanzinnig lekker en harmonieus. Sinds de gebroeders Alexander en Martin Bauer zijn begonnen, de ene als oenoloog en de andere als marketingexpert, is er veel veranderd. De wijnkaart is geordend om overzichtelijke wijnprofielen te communiceren en de etiketten zijn opnieuw ontworpen. In het jaar 2012 zette het wijngoed een groot uitroepteken achter het begrip ‘trocken’ door het riesling-kampioenschap van een groot wijntijdschrift te winnen.”