Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Domaine Paul Thomas

Het Domaine Paul Thomas is een familiewijngoed in het hart van Chavignol en behoort met 9 hectare tot de kleinste producenten van Sancerre. Op 6,5 hectare sauvignon blanc en 2,5 hectare pinot noir worden in totaal vier wijnen geproduceerd. Twee sancerres, één sancerre rouge en één sancerre rosé.

Meer lezen
Domaine Paul Thomas Wijngoed
  • main_badge_nl
Paul Thomas 'Chavignol' Sancerre Rosé 2021
'Chavignol' Sancerre Rosé 2021
Domaine Paul Thomas
rosé • Frankrijk • Loire
  • customer_favourite_nl
Paul Thomas 'Chavignol' Sancerre 2021
'Chavignol' Sancerre 2021
Domaine Paul Thomas
witte wijn • Frankrijk • Loire
Domaine Paul Thomas Wijnmaker

Quick Info

  • Frankrijk
  • Loire
  • Sauvignon Blanc

Johnsons wijngids 2015
„Sancerre - de maatstaf voor sauvignon blanc, vaak aromatischer en levendiger dan Pouilly-Fumé.“

Domaine Paul Thomas Wijngoed

Domaine Paul Thomas

Het Domaine Paul Thomas is een familiewijngoed in het hart van Chavignol en behoort met 9 hectare tot de kleinste producenten van Sancerre. Op 6,5 hectare sauvignon blancen 2,5 hectare pinot noir worden in totaal vier wijnen geproduceerd. Twee sancerres, één sancerre rouge en één sancerre rosé.

De geschiedenis gaat terug tot de jaren 30 van de vorige eeuw, grootvader Jean Denisotwerd destijds aangesproken met maître-vigneron (meester-wijnmaker). Vandaag hebben Raphael Thomas en zijn vrouw Claire Bonnard de leiding over het bedrijf. Zij zijn de derde generatie. Het wijngoed werd in 1950 door de naamgever Paul Thomas opgericht. De ambachtelijk geproduceerde wijnen zijn rasechte prototypes van de appellation. Raphael kent de druivenstokken van kinds af aan en is een overtuigd aanhanger van de terroir-gedachte. Dat is bij de bodem waarop zijn wijnen groeien ook geen wonder, want hij beschikt over twee van de beste Loire-terroirs, de ‘Terre Blanche’ en de ‘Caillottes’. Op het wijngoed zijn geen barriques te vinden, de wijnen worden in RVS-tanks onder gecontroleerde temperatuur opgevoed en onderscheiden zich niet alleen doordat ze zo klassiek zijn, maar ook door hun geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Domaine Paul Thomas is gevestigd in Sancerre. Het wijngoed beslaat 9 hectare. Op 6,5 ha groeit sauvignon blanc, de rest is beplant met pinot noir.