Het champagnehuis Henriet-Bazin bevindt zich sinds 5 generaties in familiebezit. Nadat vader Daniel Henriet het wijngoed in 1968 overnam, staat nu dochter Marie-Noël aan het roer. Henriet-Bazin heeft 6,5 hectare, opgedeeld in 37 percelen, verdeeld over de gemeenten Villers-Marmery, Verzy en Verzenay.
Meer lezenLa Revue du Vin de France
«Ce domaine propose des vins puissants, encore un peu rustiques, marqués par la vigueur des pinots noirs de Verzenay qui ont la réputation d’être d’évolution lente. Pour leur donner plus d’harmonie, le domaine n’est pas pressé de commercialiser ses champagnes.»
Eichelmann Champagne Edition 2015
"Uitstekende producent. De champagnes van Henriet-Bazin zijn vol en fruitig, harmonieus en lang. "
Het champagnehuis Henriet-Bazin bevindt zich sinds 5 generaties in familiebezit. Nadat vader Daniel Henriet het wijngoed in 1968 overnam, staat nu dochter Marie-Noël aan het roer. Henriet-Bazin heeft 6,5 hectare, opgedeeld in 37 percelen, verdeeld over de gemeenten Villers-Marmery, Verzy en Verzenay in Frankrijk.
Het huis heeft ondanks de betrekkelijk kleine omvang en een bescheiden jaarproductie van 60.000 flessen een grote schare fans in het buitenland. 40% van de flessen wordt geëxporteerd. Henriet-Bazin heeft zowel Grand Cru- als Premier Cru-locaties. De Reserve-wijnen worden bewaard in een 1968 begonnen Solera. Ondanks de bescheiden omvang heeft deze producent veel liefhebbers in het binnen- en buitenland. In dit wijngoed worden met name chardonnay en pinot noir gewassen gebruikt voor de champagnes.