Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Champagne Baron Albert

Het is slechts 70 kilometer van het centrum van Parijs naar Charly-sur-Marne, de geboorteplaats van Champagne Baron Albert in het Département Aisne. Het huis werd in 1947 gesticht door Albert en Beatrice Baron. Vandaag de dag zetten de drie kleindochters Claire, Lise en Aline het met groot succes voort.

Meer lezen
Een collage: de drie wijnmakers van Champagne Baron Albert
Uitzicht over de wijngaarden bij Château-Thierry

Quick Info

  • Frankrijk
  • Champagne
  • Pinot meunier, chardonnay, pinot noir

"Het wijngoed werd in 1947 gesticht door Albert Baron en in 1972 overgenomen door zijn zoon Claude, die vandaag de dag wordt bijgestaan door zijn drie dochters Claire, Aline en Lise (de laatste twee zijn opgeleide oenologen). Baron Albert heeft een belangrijke wijngaard van 55 hectare in de Marne Vallei, dat in de buurt van Château-Thierry ligt. De champagne geproduceerd door Lise Baron cultiveert frisheid. "

"De wijngaarden bestaan voor 65 procent uit pinot meunier, voor 30 procent uit chardonnay en voor 5 procent uit pinot noir. De wijnstokken zijn gemiddeld 31 jaar oud. De cuvées zijn verschillend. De Brut Tradition en Carte d'Or zijn ongecompliceerde aperitief champagnes, net als de krachtige, fruitige rosé, maar zijn ook goed als maaltijdbegeleider. De cuvées Jean de La Fontaine en La Préference zijn complexer door de langere gisting en smaken goed bij voorgerechten of vis."

Brede gang in Baron Albert's champagnekelder

Champagne Baron Albert

Champagne Baron Albert werd opgericht in 1947, maar de familiegeschiedenis gaat nog verder terug. Zowel Albert als Betrice komen namelijk uit een lange generatie wijnmakers. Ze besloten zich uiteindelijk echter volledig op champagne te concentreren. Voor deze droom hebben ze alles gegeven!

Het was Albert die de eerste kelders met zijn eigen handen groef. Hij begon de druiven te vergisten van de weinige hectares wijngaarden die al generaties lang eigendom waren van de familie, in plaats van dit aan andere grote huizen over te laten. Zo legde hij de basis voor een familiebedrijf dat steeds succesvoller werd.

Hij gaf zijn liefde en passie door aan de volgende generatie. Toen Albert en Beatrice met pensioen gingen, namen zonen Gilbert, Gervais en Claude de leiding over het wijngoed met liefde over. Ze bleven de compromisloze kwaliteitsbenadering van hun ouders toepassen en gaven uiteindelijk het stokje over aan de drie dochters van Claude. Het champagnehuis, dat nu beschikt over een trotse 55 hectare aan wijngaarden, wordt vandaag de dag beheerd door de kleindochters van de oprichtende generatie, Claire, Lise en Aline. De drie zussen, twee van hen getrainde oenologen, waarderen het duurzame beheer van hun wijngaarden en hebben een ultramoderne kelder. Het gevarieerde terroir van hun wijngaarden maakt het noodzakelijk om elk perceel afzonderlijk te cultiveren om het beste resultaat te bereiken.

Er wordt pinot meunier, chardonnay en pinot noir verbouwd. Dat dit werkt, mag duidelijk zijn, aangezien hun champagnes tegenwoordig ver buiten de grenzen van Frankrijk bekend zijn. Om af te sluiten met een interessant feitje: het label 'Jean de La Fontaine' is een eerbetoon aan de grote 17e eeuwse Franse dichter, wiens fabels wereldberoemd zijn!