Bouvet Ladubay is één van de beroemdste producenten van mousserende wijnen van Frankrijk en kan terugkijken op een geschiedenis die teruggaat tot 1851, toen Etienne Bouvet het huis, gelegen aan de Loire, oprichtte. In zijn roerige verleden heeft Bouvet Ladubay steeds van de modernste wijnbouw technologie gebruik gemaakt en aan dit principe houdt men nog steeds vast.
Meer lezenJohnsons wijngids 2016
"Beroemde en geweldige producent van mousserende wijn uit Saumur. De baas in huis is de dynamische Patrice Monmousseau."
Bouvet-Ladubay is één van de beroemdste producenten van mousserende wijnen van Frankrijk en kan terugkijken op een geschiedenis die tot 1851 teruggaat toen Etienne Bouvet het huis, gelegen aan de Loire, oprichtte. In het afwisselingsrijke verleden heeft men steeds van de modernste wijnbouw technologie gebruik gemaakt en aan dit principe houdt men nog steeds vast.
Gedurende lange tijd was Bouvet-Ladubay in het bezit van het Champagnehuis Taittinger, tot deze in 2006 in het bezit kwam van de Indische brouwgigant United Breweries. Voor de bedrijfsleider Patrice Monmousseau, die hier sinds 1970 werkzaam is, veranderde hierdoor echter niets, in tegendeel. Ondanks de aanzienlijke grootte van het bedrijf heeft Bouvet-Ladubay altijd vastgehouden aan haar ambachtelijke productiemethode. Klassiekers, zoals de Brut Trésor of de Crémant de Loire, zetten de toon in hun prijsklasse, maar ook de stille wijnen zijn, in de hele geschiedenis van het wijngoed, nog nooit zo goed geweest. Dat men ook nog met Gérard Depardieu, één van de beroemdste toneelspelers van Frankrijk, bij gemeenschappelijk projecten kon samenwerken, heeft de naamsbekendheid van Bouvet-Ladubay nog meer bevorderd. Bovendien is men zowel op cultureel gebied (alleen al Le Centre d’Art Bouvet-Ladubay is een bezoek ter plekke waard), als ook in de sponsoring zeer actief, zodat Bouvet-Ladubay eigenlijk heel goed met de grote Champagnehuizen te vergelijken is.