In verband met de verhuizing van ons magazijn kan er sprake zijn van vertraagde leveringen.
Bodegas y Viñedos Ponce ligt in Villanueva de la Jara, een onopvallend dorpje ongeveer 160 km ten westen van Valencia. Het wijnhuis bezit 22 hectare. Hier liggen de wortels van de eigenaar Juan Antonio Ponce, die voor wijn maken in de wieg is gelegd en het vak als kleine jongen van zijn vader heeft geleerd. Op 17-jarige leeftijd werd hij al oenoloog.
Meer lezenRobert Parker’s Wine Advocate
"Juan Antonio Ponce aims at producing wines that express the potential of the grape varieties of Manchuela where he works. Those grapes are the red Bobal and the white Albillo, mainly - but also the red Moravia Agria and other grapes like Garnacha - which have all been in the zone for many years. 2016 is one of the best vintages here, with light-colored wines with good acidity and drinkability, Great value wines. Mindboggling quality for such price." - Luis Gutiérrez
Bodegas y Viñedos Ponce ligt in Villanueva de la Jara, een onopvallend dorpje ongeveer 160 km ten westen van Valencia. Het wijnhuis bezit 22 hectare. Hier liggen de wortels van de eigenaar Juan Antonio Ponce, die voor wijn maken in de wieg is gelegd en het vak als kleine jongen van zijn vader heeft geleerd. Op 17-jarige leeftijd werd hij al oenoloog. Tijdens zijn leertijd liep hij 5 jaar stage bij Telmo Rodríguez en ging tevens naar Frankrijk. Als jongeman van 23 nam hij het familiewijngoed over. Samen met zijn vader kreeg hij het voor elkaar om in korte tijd tot een van de beste wijnadressen uit te groeien in de relatief onbekende Denominación de Origen Protegida Manchuela.
In het verlaten achterland van Valencia regeert de druivensoort bobal. Deze druif groeit aan druivenstokken die soms wel 90 jaar oud zijn. Het wijnhuis werkt voornamelijk ambachtelijk en ze doen niet aan high-tech. Dit is tamelijk ongewoon voor een Spaans wijnhuis. De wijnen zijn echter een unicum! Ze zijn bijna allemaal van bobal gemaakt, er zijn alleen nog 2 kleine oplages van de autochtone druivensoorten albilla (wit) en moravia agria (rood). Sinds Robert Parker’s Wine Advocate en Jancis Robinson de bodega hebben ontdekt, is het geen geheimtip meer. Dat is overigens geen wonder, aangezien de wijnen van Juan (El Reto, Buena Pinta, Clos Lojen, Estrecha, Pino, P.F. - Pie Franco) vandaag de dag tot de spannendste wijnen behoren die het Iberisch Schiereiland te bieden heeft.