Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Ben Glaetzer Wines

Met de stoomboot arriveerden ze in 1888 in Adelaide, Australië. De familie Glaetzer uit Duitsland vestigde zich in de vruchtbare Barossa Valley. Het bleek een goede zet; ze zijn er gebleven en zijn inmiddels één van de oudste wijnbouwfamilies van heel Australië. James Halliday, de bekendste wijnexpert van Australië geeft het wijngoed al drie jaren achtereen vijf sterren, met het commentaar “Outstanding five star winery”. Kortom, wijngoed Glaetzer is het stralende middelpunt van de Australische wijnwereld.

Meer lezen
Ben Glaetzer Wines Wijngoed
  • Robert Parker's Wine Advocate - 91
Ben Glaetzer Shiraz 'Bishop' Barossa Valley 2019
Shiraz 'Bishop' Barossa Valley 2019
Ben Glaetzer Wines
rode wijn • Australië • Barossa Valley
  • Robert Parker's Wine Advocate - 95
Ben Glaetzer Shiraz-Cabernet 'Anaperenna' Barossa Valley 2019
Shiraz-Cabernet 'Anaperenna' Barossa Valley 2019
Ben Glaetzer Wines
rode wijn • Australië • Zuid-Australië
  • Robert Parker's Wine Advocate - 96+
  • James Halliday's Australian Wine Companion - 96
Ben Glaetzer Shiraz 'Amon Ra' 2019
Shiraz 'Amon-Ra' 2019
Ben Glaetzer Wines
rode wijn • Australië • Barossa Valley
  • James Suckling - 93
Ben Glaetzer Shiraz 'Bishop' Barossa Valley 2018
Shiraz 'Bishop' Barossa Valley 2018
Ben Glaetzer Wines
rode wijn • Australië • Barossa Valley
Ben Glaetzer Wines Wijnmaker

Quick Info

  • Australië
  • Barossa Valley
  • Shiraz, Cabernet Sauvignon, Grenache

5 Sterren (5/5) James Halliday voor het wijngoed
"5 Stars Winery. With a family history in the Barossa Valley dating back to 1888, Glaetzer Wines was established by Colin Glaetzer after 30 years of winemaking experience. Son Ben worked in the Hunter Valley and as a Flying Winemaker in many of the world's wine regions before returning to Glaetzer Wines and assuming the winemaking role. The wines are made with great skill and abundant personality."

Hugh Johnson
"Weelderige, verfijnde rode wijnen met de juiste in het oog springende verpakking. Zeer rijpe shiraz van oude wijnstokken, vooral het icoon Amon-Ra."

Robert Parker’s Wine Advocate
"At the very pinnacle of quality and high standards rest a core of well-known names: Glaetzer." Lisa Perotti-Brown

Ben Glaetzer Wines Wijngoed

Ben Glaetzer Wines

Met de stoomboot arriveerden ze in 1888 in Adelaide, Australië. De familie Glaetzer uit Duitsland vestigde zich in de vruchtbare Barossa Valley. Het bleek een goede zet; ze zijn er gebleven en zijn inmiddels één van de oudste wijnbouwfamilies van heel Australië. Vandaag de dag heeft de jonge Ben Glaetzer de leiding over het familiebedrijf. Hij maakte er een uiterst succesvolle onderneming van. James Halliday, de bekendste wijnexpert van Australië geeft het wijngoed al drie jaren achtereen vijf sterren, met het commentaar “Outstanding five star winery” Kortom, wijngoed Glaetzer is het stralende middelpunt van de Australische wijnwereld. Zijn wijnen bewijzen ieder jaar opnieuw hun positie aan de absolute top!

Voordat Ben Glaetzer het familiebedrijf overnam, voltooide hij een oenologie-graad aan Universiteit van Adelaide. Daarnaast deed hij ervaring op in de wijngaard en kelder van Barossa Valley Estate. Na zijn studie trok Ben Glaetzer de wijde wereld in, waar hij praktische kennis opdeed in verschillende wijngaarden. Na zijn terugkeer besloot hij op het landgoed van zijn familie te gaan werken.

De jonge Glaetzer leidt het wijnhuis met ongelofelijk succes. De ster-jonge wijnmaker werd in 2008 en 2009 verkozen tot "Wijnmaker van het Jaar" en ontving in 2011 5 sterren van James Halliday. Ben Glaetzer’s wijnen horen jaar na jaar bij de absolute top in Australië. De focus van het wijngoed ligt op de druivensoorten shiraz en cabernet sauvignon, die Glaetzer van zeer oude wijnstokken in Barossa Valley haalt. Robert Parker's Wine Advocate schrijft hierover: "Star winemaker Ben Glaetzer sources all of his fruit for this label from the Ebenezer district in northern Barossa Valley. Many knowledgeable experts consider this the finest sub-region of Barossa."

Heartland Wines

Heartland Wines is een bijzonder project van Ben Glaetzer en drie andere vrienden. Halverwege de jaren ’90 kwamen zij bij elkaar met het idee hun droom van een gezamenlijke wijnmakerij te realiseren. Na een lange nacht en veel lege wijnflessen, richtten de vier vrienden Heartland Wines op, waarbij Glaetzer verantwoordelijk is voor de vinificatie. De wijnstokken groeien in de regio Langhorne Creek, slechts 80 km ten zuiden van Adelaide, waar de wijnmakerij niet alleen druiven van bevriende wijnbouwers koopt, maar met Angas Vineyards ook een eigen wijngaard heeft. De regio is een van de beste in Zuid-Australië; hier liggen de shiraz en cabernet sauvignon druivenstokken in de buurt van Lake Alexandrina. Een zachte bries 's avonds vanuit het meer koelt de wijngaarden en laat de druiven en de bladeren ‘s nachts herstellen van de hoge temperaturen overdag. Heartland Wines produceert zeer fruitige en intens aromatische wijnen. Neem een slok en u waant zich aan de Zuid-Australische kust, waar de zon en hoge temperaturen het terroir karakteriseren.