Op dit moment kunnen wij onze gebruikelijke levertijden helaas niet garanderen. Voor meer informatie klik hier.
De Italiaanse adellijke familie Antinori doet al sinds 26 generaties en 620 jaar aan wijnbouw. Ongeveer 45 jaar geleden nam Marchese Piero Antinori het bedrijf over en maakte er een van de beste wijngoederen ter wereld van. De familie bezit wijngoederen op de beste percelen van Toscane en Umbrië. Deze Marchese (markies) behoort tot de belangrijkste persoonlijkheden van Italië.
Meer lezenDe Italiaanse adellijke familie Antinori doet al sinds 26 generaties en 620 jaar aan wijnbouw. Ongeveer 45 jaar geleden nam Marchese Piero Antinori het bedrijf over en maakte er een van de beste wijngoederen ter wereld van. De familie bezit wijngoederen op de beste percelen van Toscane en Umbrië. Deze Marchese (markies) behoort tot de belangrijkste persoonlijkheden van Italië.
Het wijngoed Tignanello ligt 30 km ten zuiden van Florence, tussen de rivieren Greve en Pesa en tussen de dorpen Montefiridolfi en Santa Maria a Macerata, in het hart van het Chianti Classico gebied. De familie Antinori hoort bij de Primum Familiae Vini, een wereldwijd verband van traditionele, toonaangevende familiebedrijven voor wijnbouw en wijnhandel. Ook hoogstaande wijnbedrijven, zoals Vega Sicilia, famille Perrin en Chateau Mouton Rothschild, zijn hier lid van. Het wijngoed heeft de ambitie wijnen te produceren die een authentieke indruk geven van het herkomstgebied en waarbij traditie en moderniteit in harmonie zijn. Behalve de Chianti Classico ‘Marchese Antinori’ produceert het familie-wijngoed de ‘Solaia’ en de ‘Tignanello’, wijnen die gerust de belangrijkste uit de geschiedenis van Toscane mogen worden genoemd.
De in kleine percelen opgedeelde wijngaarden omvatten twee juwelen: de 57 ha. grote Tignanello wijngaard en de daaraan grenzende 20 ha. grote Solaia wijngaard. De ondergrond van het wijngoed stamt uit het plioceen en is arm en droog met een toplaag van galestro (=mineraalrijk) en alberese (=vruchtbare grond). Dankzij deze bijzondere combinatie en de hoge ligging van de wijngaarden op 350–400 meter maakt het wijngoed karaktervolle en elegante wijnen. Tijdens de groeiperiode profiteren de druiven van de warme dagen en de koele nachten. Behalve sangiovese en cabernet sauvignon verbouwt het wijngoed ook cabernet franc. Voor de Vin Santo maakt men gebruik van de witte druivensoorten malvasia en trebbiano. Daarnaast werden in de jaren '70 kleine hoeveelheden syrah en merlot aangeplant, voor onderzoeksdoeleinden. Ook de kelders van dit prestigieuze wijngoed beschikken over een state-of-the-art techniek. De vatkelder voor de Solaia heeft een klassiek stenen kruisboog-gewelf en werd tegelijk met de 16e-eeuwse villa gebouwd. Beiden zijn een lust voor het oog!