clock timer
Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Wijngoed van de maand - Azienda Vinicola Torrevento

Juli 2017
  • Alle wijnen zijn de hele maand voor de actieprijs verkrijgbaar
  • We houden u graag via onze nieuwsbrieven op de hoogte
Winery logo
Wijngoed Azienda Vinicola Torrevento
  • gambero_rosso_3_catalog
  • i_vini_di_3_catalog
Torrevento Castel del Monte Riserva 'Selezione Pedale' 2012
Castel del Monte Riserva 'Selezione Pedale' 2012
Azienda Vinicola Torrevento
rode wijn • Italië • Puglia
Wijngoed Azienda Vinicola Torrevento

Torrevento

Het wijngoed

De Azienda Vinicola Torrevento is gevestigd in Corato in de regio Apulië en ligt ongeveer 43 km ten noordwesten van Bari in het ruige, karige landschap van Murgia. Hier bewerkt dit wijngoed, dat naar alle waarschijnlijkheid het belangrijkste van de Denomination Castel del Monte is, 450 ha land, waarvan 400 ha wijngaarden. De naam Castel del Monte is afgeleid van een bouwwerk uit de tijd van de Hohenstaufen-keizer Friedrich II dat niet ver van het wijngoed af ligt. Het wijngoed zelf is een voormalig Benedictijns klooster uit de 18e eeuw. Sinds het oprichtingsjaar 1948 heeft Torrevento zich ontwikkeld tot een “voorbeeldig bedrijf op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming” (Gambero Rosso), momenteel is het een van de beste producenten van heel Zuid-Italië. Men is hierbij trouw gebleven aan de lokale identiteit. Autochtone druivenrassen zoals nero di troja, bombino nero, bombino bianca, moscato reale, pampanuto en aglianico maken deel uit van de portfolio, evenals falanghina, fiano, primitivo, montepulciano en negroamaro. De internationale druivenrassen chardonnay, cabernet sauvignon, merlot en sauvignon blanc spelen een kleinere rol. Men maakt in de wijngaard gebruik van het traditionele Alberello-systeem, dat betekent dat de planten in bush-vorm worden gesnoeid. De druiven worden met behulp van een computergestuurd systeem bewaakt tegen meeldauw, tegen schadelijke insecten worden feromoonvallen gebruikt. In de wijnkelder staat zoals te verwachten ook de modernste apparatuur. Toch is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van de Torrevento-wijnen steeds weer een verrassing. Dit wijngoed is een van de meest betrouwbare adressen van Zuid-Italië.

L’Azienda Vinicola Torrevento

L’Azienda Vinicola Torrevento en Italie

Wijnbouwgebied :

Castel del Monte, Salent, Murgia & Manduria in Apulië, Zuid Italië

Bedrijfsleider :

Francesco Liantonio

Wijnmaker :

Leonardo Palumbo

Favoriete druivensoorten:

nero di troia, primitivo, bombino Nero

L’Azienda Vinicola Torrevento en Italië.

Wat zeggen de experts

Gambero Rosso :

"Met de jaargang 2012 viert Castel del Monte Rosso Riserva Vigna Pedale de terugkeer naar de top van de wijnkelder, een aroma van rode bessen en kreupelhout, in de mond vers, lekker sappig en fruitig."

Robert Parker's Wine Advocate over het wijngoed

"Torrevento recently acquired outgoing Rivera winemaker Leonardo Palumbo. Mr. Palumbo rose to fame as the author of some of the iconic wines from the Castel del Monte area including Rivera's Il Falcone. His steady hand is evident in these new releases."

Wijngoed Azienda Vinicola Torrevento
Wijngoed Azienda Vinicola Torrevento