clock timer
Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Wijngoed van de maand - Château Puech-Haut

September 2017
  • Alle wijnen zijn de hele maand voor de actieprijs verkrijgbaar
  • We houden u graag via onze nieuwsbrieven op de hoogte
Winery logo
Weingut Château Puech-Haut
Wijngoed Château Puech-Haut

Château Puech-Haut

Het wijngoed

Het Château Puech-Haut ligt tussen de kusten van de Middellandse Zee en de uitlopers van de Cevennen in de gemeente Saint-Drézéry, een klein dorp dat 15 kilometer ten noordoosten van Montpellier ligt. De geschiedenis van het wijngoed is met Gérard Bru verbonden. Hij kon de verleiding in de jaren 80 niet weerstaan om op het terroir van zijn vader een wijngoed op te richten. In het begin was dit niets. Het waren een paar oude olijvenbomen en een vervallen wijngoed. Maar Gérard Bru liet zich niet van de wijs brengen en liet zijn droom in vervulling gaan. Er werden steeds meer wijngaarden met grenache, mourvèdre en syrah beplant. Hij beplante als snel een paar hectare met oeroude carignan-wijnstokken en er kwamen ook nog witte druivensoorten als viognier, marsanne en roussanne bij. Het oude wijngoed werd gerenoveerd en moderne keldertechniek werd geïnstalleerd. In 1994 kwam de eerste zelf gebottelde wijn op de markt. De volgende stap in de richting van een wijngoed van wereldklasse deed Gérard Bru in 1996. Hij stelde Michel Rolland toen als adviseur in.

Hij bleef tot 2006. Zijn opvolger was Philippe Cambie, een syrah-grenache-expert. Tegenwoordig heeft het wijngoed 100 hectare wijnbouwgrond. Het hoort bij de appellation Coteaux du Languedoc en is gepromoveerd naar de hautevolée van de regio en dat voor zeer gemiddelde prijzen. Robert Parker’s Wine Advocate vat het zo samen: “This estate is at the top of its game and the wines go from strength to strength, what showing can be achieved with low yields and a focus on making the best wine possible. In addition to incredible quality, the entire lineup stacked with value”.

Wijngoed Château Puech-Haut

Het wijngoed Château Puech-Haut

  • Wijnbouwgebied: Languedoc
  • Eigenaar: Gérard Bru
  • Wijnmaker: Philippe Cambie
  • Favoriete druivensoorten: riesling
Het wijngoed Château Puech-Haut in Languedoc

Wat zeggen de expers

Robert Parker’s Wine Advocate "This estate is at the top of its game and the wines go from strength to strength, what showing can be achieved with low yields and a focus on making the best wine possible. In addition to incredible quality, the entire lineup stacked with value."

Decanter "Every wine region needs its star properties. Not, of course, to dominate, but to draw attention to what can be done, to open up distant markets, and to inspire and encourage smaller and newer competitors. There is, though, a dark horse in this increasingly crowded field in Languedoc: Puech-Haut. It’s celebrated and successful."

Guide Hachette "Sinds 1985 heeft Gérard Bru met zijn Château Puech-Haut een nieuw leven ingeblazen de historische wijn stad van Saint Drézéry."

Kritikerstimmen zu Château Puech-Haut
Weingut Château Puech-Haut