Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Zinfandel, Chardonnay, Petite Sirah, vijn, Lynx, Californië, Napa Valley

Lynx

Californian Dream voor een eerlijke prijs

Tot de jaren zeventig werden Californische wijnen in de Oude Wereld niet echt serieus genomen. Dat veranderde abrupt toen in 1976 twee Californiërs hun Franse tegenhangers versloegen tijdens de beroemde blindproeverij in Parijs. Sindsdien heeft de wijnregio in de VS een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Niet zonder reden. Zonovergoten, rijke bodems en ideale klimatologische omstandigheden leiden hier tot uitzonderlijke wijnen, meestal met hoge prijzen.

Uitzonderingen bevestigen de regel, want ze bestaan ​​echt: juwelen die het beste van Californië bieden voor een aangenaam budget. De Lynx-wijnen bijvoorbeeld, gemaakt van chardonnay, zinfandel en petite sirah druiven van geselecteerde wijnbouwers. Het resultaat: grote, volle wijnen die op fenomenale wijze de veelzijdigheid en vrijheid van Californië weerspiegelen. Ontdek nu de smaken van Lynx!

Lynx, Californië, zinfandel, petite sirah, chardonnay, Napa Valley, wijn

Californië en de prijsschroef

Wijnen uit Californië zijn cult, vooral die van grote wijnhuizen als Harlan, Screaming Eagle, Dalla Valle of Bryant Family. Deze legendarische namen produceren echter wijnen met een prijskaartje. Deze toename in prijs begon in 1979, toen Robert Mondavi en Baron Philippe de Rothschild een joint venture aangingen met als doel een cultstatus te bereiken. Het was de geboorte van Opus One - een Napa icoon bij uitstek, dankzij talloze 100 punten beoordelingen van belangrijke critici als Robert Parker.

Opus One was de eerste Amerikaanse wijn die de magische limiet van $50 overschreed. En toen de eerste wijnveiling plaatsvond in Napa Valley in 1981, werd een doos met de vintage 1979 geveild voor maar liefst $24.000! Aan deze prijzen is er tot op de dag van vandaag niets veranderd. Gelukkig is er nu ook een krachtige tegenbeweging. Wijnmakers die uitstekende kwaliteit produceren voor een redelijk budget. Dit soort schatten zoeken wij voor u, omdat iedere wijnliever het verdient om van een ​​Californische cult-wijn te kunnen genieten.

Petite sirah is de trend druif uit Napa Valley

Het is daarnaast de underdog van de drie belangrijkste druivenrassen van Californië en ene mysterie, waarover tot voor kort zeer weinig bekend was. Er gingen veel verhalen de rond over haar oorsprong. Bijvoorbeeld dat ze haar oorsprong heeft in Zuid-Amerika. In 2003 werd dit echter weerlegd door middel van een DNA-analyse. Men concludeerde dat de petite sirah identiek is aan de Franse durif. Een grote verrassing! Onderzoek toonde vervolgens aan dat een bepaalde Charles Melver de druif naar Californië importeerde. En hier wordt ze sindsdien enthousiast gecultiveerd. Vooral in Napa Valley.

Petite sirah is daar al vele jaren een geheime ster. Wijnen van deze druivensoort zijn ongelofelijk kleurrijk en hebben een legendarisch opslagpotentieel. De petite syrah kan zich makkelijk decennia lang ontwikkelen op de fles. Gerijpt zijn de wijnen dan fijn, elegant en zijdezacht, met tonen van bosbessen en grafiet. Tegenwoordig maakt de druivensoort vaak deel uit van een cuvée met zinfandel, wat hem veel structuur en kleur geeft. Petite sirah wordt zelden als monocépage gevinificeerd. Het was dan ook een hele opgave om een puur juweel te vinden als de Lynx Petite Syrah 'Black Label' 2018.