Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Zomerse Recepten

Wijnadvies voor zomerse recepten

De mooiste souvenirs voor thuis!


Wat is er fijner dan je favoriete vakantiekeuken deze zomer ook naar je eigen achtertuin te brengen? Samen met familie en vrienden genieten van heerlijke Italiaanse, Spaanse of Franse gerechten met daarbij passende topwijnen. Eet smakelijk!

Zomerse recepten en zomerse wijnen - De perfecte combinatie!

Italië

De rustieke Toscaanse keuken combineert perfect met een brunello, chianti classico of vino nobile de montepulciano. Heerlijke wijnen uit de omgeving van het Gardameer zijn lugana, valpolicella of bardolino, terwijl vakantiegangers die hun hart verloren hebben aan Zuid-Italië door de kruidige keuken eerder enthousiast te maken zijn voor een greco di tufo, een primitivo of een Siciliaanse wijn.

Spanje

De lokale keuken is al even veelzijdig. Lichte tapas, zoals ze in Barcelona graag geserveerd wordt, vraagt om een ijskoude cava, de geraffineerde Baskische keuken om een rijpe rioja, terwijl de ruwere Madridse keuken perfect samen gaat met de krachtige tonen van de ribera del duero. Bekend met de fantastische zeevruchten uit Galicië? Dan is een albariño een echte aanrader!

Frankrijk

De keuken met de eindeloze verscheidenheid aan heerlijk wijnen: serveer een klassieke bordeaux bij lam, een rijpe burgunder bij een coq au vin, een gekoelde champagne bij zeevruchten, een Elsässer riesling bij een quiche, een Provence-rosé bij bouillabaisse, een sauternes bij crème brûlée… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer wijn aanbevelingen voor de zomer

 
Cantine Paolini Nero d'Avola 'Baglio Amafi' Sicilia 2013
Nero d'Avola 'Baglio Amafi' Sicilia 2013
Cantine Paolini
rode wijn • Italië • Sicilië
Tenuta Ulisse Montepulciano d'Abruzzo 'Amaranta' 2015
Montepulciano d'Abruzzo 'Amaranta' 2015
Tenuta Ulisse
rode wijn • Italië • Abruzzo
Xavier Vignon Lirac 2016
Lirac 2016
Xavier Vins
rode wijn • Frankrijk • Rhône
Sieur d’Arques 'Grande Cuvée 1531 de Aimery' Crémant de Limoux Brut
'Aimery Grande Cuvée 1531' Crémant de Limoux Brut
Les Vignerons du Sieur d’Arques
mousserend • Frankrijk • Languedoc
Gourmet-Tipp zur Urlaubsküche