clock timer
Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Wine in Black Culinair

Desserts met bijpassende edelzoete wijnen

Als de dagen korter worden en de feestdagen naderen, is het tijd voor zoete wijnen. Want wat is een feestelijk menu zonder een zoete afsluiting? Om het een onvergetelijke belevenis te maken, presenteert Wine in Black drie buitengewoon heerlijke combinaties van desserts met zoete wijnen!

Er zijn de bewezen klassiekers zoals foie gras en roquefort met Sauternes of stilton met Port. Wanneer we de wijnboeren naar dit thema vragen, komen er ook andere interessante ideeën naar voren: in het Moezelgebied drinkt men graag Spätlese bij gebraden gans en in Sauternes serveert men nobele zoete wijn bij gebakken kip, oesters en romige visgerechten. Ook oriëntaals gekruide gerechten profiteren enorm van deze combinatie. Hoe scherper het eten, hoe beter de wijn harmoniseert. Zoete wijnen zijn niet voor niets het geheime wapen van sommeliers tegen scherpe chili’s. Probeer het eens, u zult versteld staan!

Edelzoete wijn met desserts

Crème brûlée met Sauternes

De klassieker onder de Franse brasserie-desserts is de crème brûlée. Het zoete van de vanillecrème en de hartige smaak van karamel begeleidt men het beste met een wijn als de Premier Cru Classé Sauternes 2010 van Château Sigalas Rabaud. Het geniale aan deze combinatie is de weelderig gekonfijte vrucht van de wijn, die het dessert perfect aanvult, evenals de fijne wijnzuren, die in de mond voortdurend herleeft en de zoetigheid temt.

Sauternes wijn

Citroentaart met Riesling Spätlese

Desserts op basis van citrusvruchten zijn voor sommeliers lastig te combineren. Het lukt het beste met een wijn die frisheid combineert met subtiel zoet fruit en veel citrusaromas biedt. Welke wijn is meer geschikt dan de verkwikkende Riesling Spätlese 'Dhroner Hofberg' 2016 van A.J. Adam? Een combinatie, die vreugde brengt in koude dagen!

Riesling Spätlese wijn

Chocolademuffins met Tawny Port

Het hoogtepunt van chocoladegenot is de warme chocolademuffin. De verse kersenslagroom in ons recept verrijkt de muffins met een fruitige dimensie. Het wordt helemaal onweerstaanbaar met een even weelderige metgezel als de '10 Years Old Tawny' van Churchill's Port. U zult onder de indruk zijn van de rijkdom aan smaak van deze heerlijke combinatie.

Tawny Port
  • robert_parkers_wine_95_catalog
Château Sigalas Rabaud Premier Cru Classé Sauternes 2010 - 0,375 l
Premier Cru Classé Sauternes 2010
Château Sigalas Rabaud
zoete wijn • Frankrijk • Bordeaux
  • robert_parkers_wine_94_catalog
  • jancis_robinson_16_catalog
Churchill's Port '10 Years Old Tawny' - 0,5L
10 Years Old Tawny - 0,5L
Churchill's Estates
versterkte wijn • Portugal • Douro
  • jancis_robinson_19_catalog
  • wine_enthusiast_97_catalog
Château d'Yquem Premier Grand Cru Classé Supérieur Sauternes 2014
Premier Grand Cru Classé Supérieur Sauternes 2014
Château d'Yquem
zoete wijn • Frankrijk • Bordeaux
Culinaire dessertwijnen
Niets gevonden?

In onze acties vind u uitdagende aanbiedingen!

clock timer
  • bob_campbell_master_99_catalog
  • james_suckling_97_catalog
Ata Rangi Pinot Noir Martinborough 2015
Pinot Noir Martinborough 2015
Ata Rangi
rode wijn • Nieuw-Zeeland • Martinborough
clock timer
  • decanter_95_catalog
Château Malbec Bordeaux 2014
Bordeaux 2014
Château Malbec
rode wijn • Frankrijk • Bordeaux
clock timer
Cloudy Bay Sauvignon Blanc Marlborough 2017
Cloudy Bay 2017
Cloudy Bay
witte wijn • Nieuw-Zeeland • Marlborough
clock timer
  • exclusive_nl
Wine in Black 'Sauvignon Blanc Lover' pakket
'Sauvignon Blanc Lover' pakket
Wine in Black
witte wijn