clock timer
Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Culinair in de herfst met passende wijnen

Een culinair herfstfeest met Wine in Black

Op en top herfst: de heerlijke recepten met bospaddenstoelen als eekhoorntjesbrood, kastanjes en cantharellen. En omdat deze natuurschoonheden vaak een bijzonder intensieve smaak bezitten, hebben ze krachtige wijnen nodig. Verheug u dus op lekkere gerechten met sterke wijnen!

Omelet met cantarellen

Lekker, lekker, lekker… De gedachte aan kruidige cantharellen doet het water al in de mond lopen. Heel simpel, maar heel lekker zijn ze in een omelet. Een gerijpte wijn past hier perfect bij, zoals de statige Castel del Monte Riserva 'Selezione Pedale' 2010 van het Zuid-Italiaanse cult-wijngoed Torrevento!

Cantarellen

Spinazieknoedels met gemengde bospaddenstoelen

Een klassieker van de champignon-keuken is de combinatie met pasta. En omdat je bij het zoeken naar bospaddenstoelen niet weet wat je precies mee naar huis brengt, meng je bij dit recept naar hartenlust dat wat je in het bos vindt. Dat vraagt om een krachtige allrounder als de Bila-Haut Occultum Lapidem van één van de beroemdste Franse wijngaarden: M. Chapoutier.

Spinazie bospaddenstoelen

Eekhoorntjesbrood met peterselieolie en Parmezaanse kaas

Hij geldt als de koning onder de bospaddenstoelen: eekhoorntjesbrood! Zijn unieke aroma, vaste consistentie en heerlijke smaak maken het tot een absolute topper. Met peterselie-olie en parmezaanse kaas erbij, is een pure wijn als de Lune d'Argent van het beroemde huis Domaine de Chevalier perfect. Past trouwens ook heel goed bij bij pasta!

Eekhoorntjesbrood

Meer wijn aanbevelingen voor een culinaire herfst!