clock timer
Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min

Perfect match: zo vindt u altijd de juiste wijn

Perfect match: zo vindt u altijd de juiste wijn

Vooral in de kersttijd koken en eten we veel en lang. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om voor elke gang de juiste wijn te serveren, zodat ook dit hoogtepunt van het jaar perfect is! Hier hebben we een perfecte selectie wijnen samengesteld die u heerlijk kunt combineren met vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Zeker weten dat u niet de mist ingaat? Wij hebben deze menu’s met bijpassende wijnen voor u samengesteld voor een heerlijk diner tegen een absoluut speciale prijs!

We wensen u een geweldige kerst en we hopen dat u de feestdagen prima voor de dag komt met onze wijnen.

Onze tips voor bij het aperitief

Onze tips voor bij vlees

Onze tips voor bij vis

Onze tips voor bij vegetarische gerechten

Welke wijn past bij welk gerecht: zo doet u dat!

De 3 basisregels

Totaal regionaal!

Het is heel gemakkelijk om de regionale kaart tevoorschijn te halen en regionale specialiteiten te combineren met wijnen van dezelfde herkomst! Wiener Schnitzel ontmoet Grüner Veltliner, tapas met Rioja-Tinto en pasta houdt van Chianti Classico.

Aromatherapie!

Belangrijker dan de ingrediënten zelf is het soort bereiding, want garen, koken, braden, bakken of grillen levert natuurlijk compleet andere smaken op. Rood gerijpt in barrique is geweldig bij gestoofd vlees en een vederlichte riesling voor gestoomde vis!

Let op de bijgerechten!

Bijgerechten, sauzen, kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol bij het koppelen met wijn. Als basisregel kan hier van toepassing zijn: hoe pittiger het eten, hoe sterker de wijn.

Foodpairing Infographic

Het Wine in Black foodpairing schema

Foodpairing - Infographic