Food Pairing - de perfecte combinatie tussen gerecht en wijn is verheven tot kunst. Maar waar moet u op letten om de perfecte balans tussen het gerecht en de wijn te vinden?
Onze sommelier - expert in wijn foodpairing- heeft enkele tips voor u.
Basics
Welke wijn past bij welk gerecht
Het is heel gemakkelijk om de regionale kaart tevoorschijn te halen en regionale specialiteiten te combineren met wijnen van dezelfde herkomst! Wiener Schnitzel ontmoet Grüner Veltliner, tapas met Rioja-Tinto en pasta houdt van Chianti Classico.
Belangrijker dan de ingrediënten zelf is het soort bereiding, want garen, koken, braden, bakken of grillen levert natuurlijk compleet andere smaken op. Rood gerijpt in barrique is geweldig bij gestoofd vlees en een vederlichte riesling voor gestoomde vis!
Bijgerechten, sauzen, kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol bij het koppelen met wijn. Als basisregel kan hier van toepassing zijn: hoe pittiger het eten, hoe sterker de wijn.
Het Wine in Black foodpairing schema