Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Wine in Black Culinair

Wine in Black culinair

Food Pairing - de perfecte combinatie tussen gerecht en wijn is verheven tot kunst. Maar waar moet u op letten om de perfecte balans tussen het gerecht en de wijn te vinden?

Onze sommelier - expert in wijn foodpairing- heeft enkele tips voor u.

Basics

 
  • Luca Maroni - 98
Barbanera Rosso Passito Appassimento Puglia 2020
Rosso Passito 'Appassimento' Puglia 2019
Barbanera
rode wijn • Italië • Puglia
  • tipp_nl
Weingut Josef Milz Riesling Großes Gewächs Leiterchen Mosel 2020
Riesling Großes Gewächs Leiterchen Mosel 2020
Weingut Josef Milz
witte wijn • Duitsland • Moezel
  • Antonio Galloni - Vinous - 92
Domaine Vincent Carême Vouvray Sec 2019 - Bio
Vouvray Sec 2019 - Bio
Domaine Vincent Carême
witte wijn • Frankrijk • Loire
  • exclusive_nl
Domaine de la Cendrillon 'Trésor d'Occitan' Corbières 2020
'Trésor d'Occitan' Corbières 2020
Domaine de la Cendrillon
rode wijn • Frankrijk • Languedoc

Welke wijn past bij welk gerecht

De 3 principes

Totaal regionaal!

Het is heel gemakkelijk om de regionale kaart tevoorschijn te halen en regionale specialiteiten te combineren met wijnen van dezelfde herkomst! Wiener Schnitzel ontmoet Grüner Veltliner, tapas met Rioja-Tinto en pasta houdt van Chianti Classico.

Aromatherapie!

Belangrijker dan de ingrediënten zelf is het soort bereiding, want garen, koken, braden, bakken of grillen levert natuurlijk compleet andere smaken op. Rood gerijpt in barrique is geweldig bij gestoofd vlees en een vederlichte riesling voor gestoomde vis!

Let op de bijgerechten!

Bijgerechten, sauzen, kruiden en specerijen spelen een belangrijke rol bij het koppelen met wijn. Als basisregel kan hier van toepassing zijn: hoe pittiger het eten, hoe sterker de wijn.

Foodpairing - Infographic

Het Wine in Black foodpairing schema

Foodpairing - Infographic

De Wine in Black-Sommelier Oliver Bönsch

Oliver is via de hotelschool rechtstreeks in de wijnwereld gekomen en heeft zich uitgebreid geschoold als sommelier. Als je hem vraagt naar zijn favoriete wijnen, krijg je een verrassend antwoord: "Dat hangt af van wat ik eet." Dat is precies waar Oliver onverslaanbaar is: foodpairing, de perfecte combinatie van eten en de juiste wijnen, wat bijna iets artistieks heeft.

Oliver Bönsch
€10 welkomstwaardebon
€10 welkomstwaardebon

Blijf altijd up-to-date met onze nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de Wine in Black nieuwsbrief en krijg €10 cadeau!

*Afmelding mogelijk op elk gewenst moment. U ontvangt de waardebon na bevestiging van uw aanmelding. Informatie over onze dataverwerking vindt u hier. Minimale bestelwaarde is €20.