clock timer
Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Wine in Black Culinair

Wine in Black culinair

Food Pairing - de perfecte combinatie tussen gerecht en wijn is bij een kunstzinnig vak. Maar waar moet u op letten om de perfecte balans tussen het gerecht en de wijn te creëren?

Als basis prinicipe geldt het volgende: Belangrijker dan de ingrediënten is de bereidingswijze. Het maakt een groot verschil of een ingrediënt wordt gebraden, gekookt, gerookt of rauw wordt gebruikt. Het gaat erom of er tijdens de bereiding geroosterde aroma's worden toegevoegd en of deze zich door de verdere bereiding met andere ingrediënten en hun aroma's verbinden. Alleen zo kun je de belangrijkste componenten van een gerecht definiëren.

Daarnaast kunnen kruiden en specerijen natuurlijk de smaak beïnvloeden. Hoe verandert de smaak van een gerecht door de toevoeging van een beetje fleur de sel, wat kruidenolie, chili of peper bijvoorbeeld een gegrild stuk vlees vis of groenten? Zijn de ingrediënten gemarineerd, of niet?

Daarnaast moet je er altijd rekening mee houden of er een saus bij het gerecht wordt opgediend, want ook dat heeft een grote invloed op de smaak van het hele gerecht. Onze wijnexperts hebben hier een aantal goede tips en heerlijke gerechten uitgezocht, natuurlijk inclusief passend wijnadvies!

Herfstige recepten

De herfst behoort met recht tot één van de culinaire hoogtepunten van het jaar. Het is de tijd voor kruidige recepten met wild, klassieke stoofpotten en ingrediënten als kool en biet. En omdat veel van deze ingrediënten een uitgesproken individuele smaak hebben, is een goede wijnkeuze belangrijk. Verheug u dan ook op smakelijke recepten met bijbehorende wijntips!

Herfstige recepten

Culinair met bospaddenstoelen

Op en top herfst: de heerlijke recepten met bospaddenstoelen als eekhoorntjesbrood, kastanjes en cantharellen. En omdat deze natuurschoonheden vaak een bijzonder intensieve smaak bezitten, hebben ze krachtige wijnen nodig. Verheug u dus op lekkere gerechten met sterke wijnen!

Culinair met bospaddenstoelen
Niets gevonden?

In onze acties vind u uitdagende aanbiedingen!

clock timer
Wine in Black adventskalender 2017
Adventskalender 2017
Wine in Black
clock timer
 • luca_maroni_98_catalog
Barbanera Rosso Passito 'Appassimento' Puglia 2016
Rosso Passito 'Appassimento' Puglia 2016
Barbanera
rode wijn • Italië • Puglia
clock timer
 • exclusive_nl
 • jeb_dunnuck_93_catalog
6 halen 5 betalen: Château Pesquié 'Édition 1912m' Ventoux 2016
6 halen 5 betalen: Château Pesquié 'Édition 1912m' Ventoux 2016
Château Pesquié
rode wijn • Frankrijk • Rhône
clock timer
  Kystin Sacha Crommar ‘Cuvée XCII’ Cidre Bretagne
  Kystin Sacha Crommar ‘Cuvée XCII’ Cidre Bretagne
  Kystin
  parelwijn • Frankrijk • Bretagne