Winkelwagen gereserveerd voor 00:00min
Curtis Nova

Puur Italië in het glas

Andrea Bernardini is een van de grote experts als het gaat om de lokale druivensoorten van Italië. Hij verbouwt onder andere primitivo, pinot grigio, barbera en nebbiolo. Omdat elke druif andere klimatologische omstandigheden en bodemsamenstellingen nodig heeft, lanceerde de innovatieve wijnmaker een bijzonder project. Met de Curtis Nova-lijn cultiveert hij wijngaarden in Apulië, Piëmont en Toscane, waar de verschillende druivensoorten het beste tot hun recht komen. Zo weet hij het maximale te halen uit elke druivensoort!

Wijnreis door Italië

Eén man, één wijngoed, drie regio's en vijf druivensoorten. Of het nu gaat om primitivo uit Apulië, pinot grigio uit Venetië of nebbiolo uit Piëmont - met Curtis Nova ontdekt u de authentieke smaak van Italië!

Plezierreis door Italië
Space
De succesformule

Van Noord naar Zuid

Van Piëmont en Venetië in het hoge Noorden tot Apulië in het warme Zuiden, de wijnen van Curtis Nova weerspiegelen de diversiteit van wijnland Italië.

Thuis in Italië

Intense primitivo, fruitige pinot grigio, elegante cortese of een fluweelzachte, levendige mix van barbera en nebbiolo. Andreas Bernardini weet als geen ander de unieke karaktereigenschappen van deze lokale Italiaanse druivensoorten te promoten.

Moderniteit ontmoet traditie

Werken met lokale druivensoorten betekent vooral één ding: waardering voor traditie. Voor de Curtis Nova lijn maakte Bernardini echter tegelijkertijd gebruik van innovatieve technologieën. Het resultaat: traditie en moderniteit in perfecte balans!

Wijngoed Bollina
Bollina Winery